נגרם לכם זנק רפואי או נפשי כתוצאה מהליך רפואי רשלני? רוצים לדעת האם יש לכם "קייס" להגשת תביעת רשלנות רפואית? בשורות הבאות תוכלו למצוא מידע חשוב ונחוץ לפני הגשת תביעות רשלנות רפואית.
איזה עורך דין מומלץ לתביעת רשלנות רפואית?
תחום הרשלנות הרפואית בישראל משויך לתחום עוולת הרשלנות המופיעה בפקודת הנזיקין, כאשר על פי הגדרת החוק, רשלנות רפואית הינה שירות ו/או טיפול רפואי שהתרחשה בו סטייה ברורה מהזהירות הסבירה הנדרשת מהגורם המטפל, וזאת במקרים בהם ניתן להוכיח כי הנזק הגופני ו/או הנפשי שנגרם למטופל לא היה קיים אילולא הסטייה ממידת הזהירות הנדרשת.
לפיכך, לצורך ניהול תביעות רשלנות רפואית, מומלץ לשכור את שירותיו של עו"ד דיני נזיקין המחזיק בהתמחות מקצועית בתחום הרשלנות הרפואית. עו"ד מיומן ומנוסה בתחום זה, מודע היטב לכל ההיבטים המשפטיים הנלווים להליכי תביעת רשלנות רפואית כזו או אחרת, ובהתאם למקרה הספציפי בגינו אתם מבקשים להגיש את כתב התביעה, הוא יסייע לכם לאורך כל שלבי התביעה, משלב איסוף המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, דרך שלבי תכנון תיק התביעה המבוסס בין היתר על חוות דעת מקצועית של רופא מומחה ועד לניהול תיק התביעה בכל אחד מסוגי הערכאות.
במידת הצורך, גם לצרכי ניהול משא ומתן אל מול הגורם הנתבע לצורך השגת פשרה והסדר פיצויים בתיק התביעה.
כך תדעו אם יש לכם קייס
על מנת לזכות בתביעות רשלנות רפואית מכל סוג, תדרשו להוכיח קשר סיבתי בין הנזק הגופני/נפשי אשר נגרם לכם לבין עוולת הרשלנות בגינה אתם עתידים להגיש את התביעה. בדומה לכל הליך תביעה אחר, גם כאן, קיימת חשיבות רבה לעדויות ולמסמכים השונים אותם תציגו לצורך ביסוס טענותיכם. הגשת תביעת רשלנות רפואית חייבת להיות מלווה במסמכים רפואיים ועדויות שונות אותם תדרשו לאסוף על מנת להוכיח כי הנזק הרפואי/נפשי עימו אתם מתמודדים נגרם לכם כתוצאה ישירה מעוולת רשלנות רפואית.
איסוף מסמכים רפואיים הינה משימה מורכבת והיא מחייבת אתכם להיוועץ עם עורך דין רשלנות רפואית עוד בטרם פנייתכם לגורם הרפואי המואשם על ידי בעלוות הרשלנות. לאחר איסוף המסמכים הנדרשים (בהתאם להנחיותיו המדויקות של עורך הדין), תופנו לרופא מומחה לצורך קבלת חוות דעת מקצועית.
ממצאי הבדיקה בשילוב העדויות השונות והמסמכים הרפואיים, מאפשרים לעורך הדין להעריך האם קיימת עילה להגשת תביעה בהתאם להגדרות המשפטיות של רשלנות רפואית ובהתאם לתקדימים משפטיים בתחום הרשלנות הרפואית בפרט וחתום עוולת הרשלנות בכלל.
מהם סיכוי ההצלחה?
בדומה לכל תביעת נזיקין אחרת, גם סיכוי ההצלחה של תביעת רשלנות רפואית, נקבעים בהתאם להיקף העדויות, המסמכים וחוזק הראיות העומדות לרשותכם לצורך הוכחת קשר סיבתי בין עוולת הרשלנות בגינה אתם תובעים לבין הנזק אשר נגרם לכם (בתביעות רשלנות רפואית מדובר בנזקים רפואיים ו/או נפשיים).
לפיכך, סיכויי הצלחת התביעה תלויה רבות במיומנויות המשפטיות-מקצועיות של עורך הדין ובמציאת הוכחה חותכת לקיומו של קשר סיבתי בין עוולת הרשלנות לנזק שנגרם לכם. כמו כן, חשוב לציין שחלק גדול מתביעות הרשלנות הרפואית המוגשות בישראל מדי שנה, אינן מגיעות לדיונים משפטיים בתוך כותלי בית המשפט, אלא נסגרים במסגרת עסקאות פשרה בין הצדדים, וזאת סיבה נוספת לשכור את שירותיו של עורך דין מנוסה ומיומן בתחום הרשלנות הרפואית על כל היבטיו, לרבות, ניהול משאים ומתנים לצורכי הסכמי פשרה.
תנאי נוסף להצלחתה של תביעת רשלנות רפואית, קשור למידת הנחישות והסבלנות שלכם לתהליך, וזאת לנוכח העובדה שניהול ההליך אורך זמן במהלכו אתם עלולים להיות חשופים ללחצים שונים של הצד הנתבע.
האם כדאי להגיש תביעה?
תביעות רשלנות רפואית נועדו לצורך קבלת פיצוי כספי הולם בהתאם להיקף הנזק הרפואי/נפשי אשר נגרם לכם כתוצאה ישירה מעוולת הרשלנות הרפואית בגינה אתם מגישים את התביעה. לפיכך, הגשת התביעה כדאית והכרחית לכל אחד ואחת מביניכם המוצא את עצמו מתמודד עם נזק רפואי/נפשי אשר נגרם כתוצאה ישירה מהליך רפואי רשלני כזה או אחר.
יחד עם זאת, חשוב לציין שלגבי מועד הגשת התביעה, מומלץ להיוועץ עם עו"ד מנוסה ומיומן בתחום הרשלנות הרפואית, כאשר במקרים מסוימים, מומלץ להמתין עם מועד הגשת כתב התביעה בכדי שניתן יהא להוכיח את הנזק שנגרם לכם באופן וודאי.
יחד עם זאת, גם במקרים בהם אתם נדרשים (בהמלצת עורך הדין) להמתין עם מועד הגשת כתב התביעה, חשוב לתעד ולאסוף עדויות ומסמכים שונים המעידים על הנעשה לכם במהלך פרק זמן זה בהיבט הרפואי/נפשי. חשוב לזכור שבדומה לכל תחום משפטי אחר, גם בתחום הרשלנות הרפואית, קיימת תקופת התיישנות שלאחריה לא תעמוד לרשותכם האפשרות בהגשת התביעה, ולכן, היוועצות עם עורך הדין בנוגע לכדאיות ומועד הגשת התביעה הינה הכרחית.
מה קורה אחרי התביעה
לאחר שקיימתם את כל ההליכים הנדרשים לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית ולאחר שהגשתם (באמצעות עורך דין) את כתב התביעה לגורמים הרלוונטיים, תדרשו בעיקר להתאזר בסבלנות ולהמתין למועדי הדיונים המשפטיים אליהם תהיו מחויבים להגיע.
במהלך תקופה זו, תדרשו להמשיך ולאסוף כל עדות ו/או מסמך רפואי היכול לחזק את תיק התביעה, ולכן, חשוב שכל טיפול/שירות רפואי אותו תקבלו לאחר מועד הגשת התביעה, יתועד על ידיכם באמצעות מסמכים רפואיים.
חשוב לציין שמהגבלות הגופניות מהן אתם סובלים כתוצאה מהנזק שנגרם לכם לנוכח הטיפול הרפואי הרשלני בגינו תבעתם, מהוות חלק בלתי נפרד מהליך ניהול התביעה, ובמידת הצורך ובהתאם להחמרה בריאותיות (גופנית ונפשית כאחד), מומלץ לפנות שוב לרופא מומחה לצורך עדכונה של חוות הדעת הרפואית אותה הגשתם כחלק בלתי נפרד מהמסמכים הנדרשים לצורך הגשת תביעות רשלנות רפואית.
למידע נוסף אודות תביעות רשלנות רפואית ולהיוועצות מוקדמת עם עו"ד רשלנות רפואית לחצו כאן או חייגו: 03-6135337