עורך דין תאונות דרכים

עורך דין תאונות דרכים יעזור לכם להבין את זכויותיכם, למצות אותן ולוודא שאתם מקבלים
את הפיצוי הכי טוב עבורכם

עו״ד בנו גליקמן

עורך דין תאונות דרכים וחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

מהי תאונת דרכים לפי החוק והפסיקה של בית משפט?

תאונת דרכים יכולה להתרחש באופנים שונים לפי החוק והפסיקה בישראל. במקרה של מעורבות בתאונת דרכים, חשוב לדעת כי עורך דין תאונות דרכים יוכל לסייע לך בהליך התביעה. מדובר לרוב בסיבות שהתרחשו במהלך נסיעה למכונית או יציאה ממנה.

החלפת גלגל במהלך נסיעה, נפילה של חלק מהרכב כאשר הוא אינו בנסיעה, ועוד התרחשויות שונות ומגוונות המהוות תאונת דרכים על פי חוק פסיקת בתי המשפט.

אם חלילה נפגעת פגיעה פיזית או נפשית עקב תאונת דרכים בה היית מעורב באופן כלשהו, הינך זכאי בכל מקרה לקבלת פיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לך.

המחוקק של מדינת ישראל ייעד חוק ספציפי וייחודי לנפגעי תאונות דרכים, בשם, חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל”ה-1975, שמעניק אחריות מוחלטת לכל נפגעי תאונות הדרכים, וזאת ללא קשר למידת אחריותו של הנהג הפוגע במסגרת התאונה.

חוק זה קובע כי כל האנשים שנפגעו בתאונת דרכים, או קרובי משפחה שתלויים באנשים שנהרגו בתאונה, זכאים בכל מקרה לקבלת פיצויים בגין הנזקים שנגרמו להם עקב התאונה.

זאת גם אם נהג הרכב הפוגע איננו אשם בגרימת תאונה זו. יובהר כי גם אם הנהג עצמו יהיה אשם בגרימת התאונה, הוא יהיה זכאי אף הוא לפיצויים.

ניתן לתבוע פיצויים בגין נזקים שונים, כגון הוצאות רפואיות, הפסדי שכר לעבר ולעתיד, כאב וסבל, ועוד. גובה הפיצויים ייקבע לפי גיל הניזוק, נתוני השכר שלו, אחוזי הנכות שנקבעו לו, ועוד.

החוק מבטיח את תשלום הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים באופן הבא:

ככלל, כל נהג במדינה אמור להיות מבוטח בביטוח חובה על פי החוק, שאמור לכסות את הנזקים שעלולים לקרות עקב תאונת דרכים לנהג עצמו, לנוסעים ברכבו, ועוברי אורח שנפגעו כתוצאה מהתאונה.

לפיכך, במידה ואירעה תאונת דרכים, זכאים נפגעי התאונה או קרובי משפחה שתלויים באנשים שנהרגו בתאונה, להגיש תביעת פיצויים כנגד החברה שמבטחת את הרכב של הנהג הפוגע בביטוח חובה, וזאת, כאמור, גם אם הוא עצמו איננו אשם כלל בגרימת התאונה.

אולם, במידה והרכב לא היה מבוטח בביטוח חובה, או שחברת הביטוח שלו הינה חדלת פירעון, או במידה וזהות הנהג הפוגע איננה ידועה (כמו במקרה של תאונת פגע וברח),

יש להגיש את תביעת הפיצויים כנגד חברת קרנית – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, שהוקמה על פי החוק במטרה לפצות ניזוקים בנסיבות כאלו.

מדוע חשוב לפנות לעורך דין תאונות דרכים?

במידה ונפגעת חלילה מתאונת דרכים, מומלץ לפנות לעורך דין שמתמחה בתביעות נזיקין בגין תאונות דרכים, על מנת שהוא יסייע לך להגיש תביעה כזו כנגד הגורם הרלוונטי למקרה שלך.

בהקשר זה יובהר כי החוק גם מסדיר את סוגיית שכר הטרחה שישולם לעורך הדין, וקובע כי הוא יהיה סכום מוגבל, אשר מחושב כאחוז מסוים לפי תוצאות ההליך המשפטי,

וזאת מתוך מלוא הסכום שקיבל הנפגע, כולל הוצאות משפט ושכר טרחת עו”ד שנפסקו לטובתו בפסק דין, אם ניתן כזה.

תשלום שכ”ט עורך הדין נקבע באופן הבא:

8% + מע”מ – אם הושגה פשרה מחוץ לבית המשפט, לפני הגשת התביעה.

11% + מע”מ – אם הושגה פשרה לאחר הגשת התביעה, ולפני מתן פסק הדין.

13% + מע”מ – אם ניתן פסק דין על ידי בית המשפט בדבר גובה הפיצויים.

לידיעתך,
חוק הפיצויים לנפגעי תאונת דרכים הינו חוק סוציאלי, אשר בין היתר קבע כי שכר טרחתו של עורך הדין הינו באחוזים (8% או 11% או 13%) משיעור הפיצוי הכולל שמתקבל.

אלות ותשובות נפוצות (FAQ) בנושא תאונות דרכים

כמה זמן לוקח להגיש תביעת תאונת דרכים?

תביעת פיצויים בעקבות נזק פיזי בעקבות תאונת דרכים ניתן להגיש עד שבע שנים ממועד התאונה אחרת התביעה מתיישנת ואין לכם זכות לתבוע את בגין הנזקים שלכם. עם זאת, מומלץ לפנות לעורך דין תאונת דרכים מיד לאחר התאונה, כדי להתחיל בהליכים הנדרשים בהקדם האפשרי, שהם יהיו הבסיס לתביעה שלכם. הכוונה הינה ביסוס הנזק אצל הרופאים, איסוף ראיות להוכחת תאונת הדרכים ואופן התרחשותה. כל אלו מגדילים באופן משמעותי את סיכויי הזכיה והגדלת הפיצוי הכספי שמגיע לכם.

האם אני זכאי לפיצוי גם אם אני אשם בתאונה?

בהחלט! אחד העקרונות המרכזיים בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חוק הפלת”ד) הוא עקרון האחריות המוחלטת. משמעות הדבר היא שגם אם הנהג אשם בתאונה, הוא עדיין זכאי לפיצויים מחברת הביטוח שלו, המבטחת את רכבו בביטוח חובה, ביטוח שמכסה נזקי גוף לכם ולמעורבים האחרים בתאונה. יש לציין כי הדבר אינו חל על נזקי רכוש, שלגביהם נדרשת הוכחת אשמה.

האם אפשר לקבל פיצוי גם על נזק נפשי?

בהחלט! חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מכיר בנזק נפשי כחלק מהפגיעה שניתן לתבוע בגינה. הנזק הנפשי יכול להתבטא בחרדות, דיכאון, הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD), הפרעת הסתגלות ועוד. לשם הוכחת נזק נפשי, יש להיבדק על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג ולקבל חוות דעת מקצועית כמה שניתן בסמוך וקרוב לתאונת הדרכים.

מה ההבדל בין תביעה מול חברת הביטוח לבין תביעה מול הביטוח הלאומי?

  • חברת הביטוח: תביעה מול חברת הביטוח מתבססת על חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים שמחייבת פוליסת ביטוח חובה בתוקף ורשיון נהיגה בתוקף, שהוא רלוונטי לסוג כלי הרכב עליו נהגתם. הפיצוי יכול לכלול הפסדי שכר לעבר ולעתיד, הוצאות רפואיות, הוצאות בגין ניידות, עזרה וסיעוד, כאב וסבל ועוד.

כדי לפשט – התביעה הינה על בסיס פולית ביטוח.

  • ביטוח לאומי: במקרה של תאונת דרכים שהוכרה גם כתאונת עבודה, ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי. הביטוח הלאומי משלם דמי פגיעה ולאחר מכן מתחיל הליך של הוכחת נכות בוועדות הרפואיות. הפיצוי הכספי ניתן על פי חוק וכלל דמי פגיעה, נכות זמנית ובסופו של יום מענק או קצבה לכל החיים

חשוב לדעת: ניתן לקבל פיצוי מחברת הביטוח גם אם מקבלים קצבה מהביטוח הלאומי, אך יש לקחת בחשבון שחברת הביטוח תנכה מהפיצוי את הסכומים שהתקבלו מהביטוח הלאומי.

כמו כן חשוב מאוד לדעת כי כאשר מדובר בתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים, שני ההליכים הללו שלובים וקשורים ביניהם, כך שצריך לדעת כיצד ובאיזה אופן הכי טוב לנהל את שניהם, ובמקרים כאלו ליווי והכוונה של עורך דין תאונות דרכים קריטי עוד יותר. 

האם אני יכול לשוב ולתבוע אם מצבי הרפואי הידרדר לאחר קבלת הפיצוי מחברת הביטוח (ביטוח חובה)?

באופן עקרוני, לאחר שמקבלים פיצוי וחותמים על כתב ויתור וסילוק או שניתן פסק דין, לא ניתן לשוב ולתבוע בגין אותה תאונת דרכים. חשוב מאוד להיוועץ בעורך דין תאונות דרכים לפני חתימה על הסכם פשרה.

ם מדובר בתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים המצב מעט שונה – אתם יכולים כל חצי שנה לפנות בתביעה להחמרת מצב בביטוח הלאומי, אך לשם כך צריך תעוד רפואי שיתמוך בטענתכם ובקשתכם שאכן חלה “החמרת מצב”.

מה קורה אם הנהג הפוגע נמלט מהמקום (תאונת “פגע וברח”)?

תלוי האם נהגתם ברכב שלכם או שנפגעתם בתאונת הדרכים כהולכי רגל.

אם נהגתם ברכב שלכם ונפגעתם בתאונת דרכים שבה אחד הרכבים המעורבים נמלט מהמקום, אתם עדיין תגישו את התביעה בגין הנזקים הפיזיים שלכם נגד חברת הביטוח חובה שלכם.

אם נפגעתם כהולכי רגל בתאונת דרכים “פגע וברח” שבה זהות הרכב הפוגע אינה ידועה, ניתן להגיש תביעה מול “קרנית” – הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. תפקידה של קרנית הוא לפצות נפגעי תאונות דרכים במקרים שבהם אין גורם מבטח בביטוח חובה שניתן לתבוע, כמו במקרה של רכב לא מזוהה, רכב ללא ביטוח, או חברת ביטוח שפשטה את הרגל.

חברת קרנית מפצה גם במקרים בהם נפגעתם כהולכי רגל בתאונת דרכים, הרכב שפגע בכם ידוע, אך לנהג אין רשיון בתוקף או שאין ביטוח חובה בתוקף.

האם כדאי להסכים להצעת פשרה של חברת הביטוח?

זו שאלת מיליון הדולר.

אם מדובר בארוע שלא הותיר שום נזק ובסך הכל הייתם במיון, יתכן ואין צורך בליווי של עורך דין תאונת דרכים, כאשר בכל מקרה, ללא עורך דין מלווה הפיצוי יהיה נמוך יותר, אך והתועלת תתקזז עם שכר הטרחה הקבוע בחוק. 

כאשר מדובר בפגיעות משמעותיות יותר, שיש פגיעה בהכנסות, שברים, פגיעות ראש, אז מטבע הדברים תמיד כדאי לקחת ליווי של עורך דין תאונת דרכים. חברות הביטוח תמיד יציעו פשרות נמוכות מהפיצוי שמגיע לכם באמת. המלצתי שלא להסכים להצעות אלו והרבה פעמים כדאי להמשיך את ההליך המשפטי לבית המשפט ולהגיש שם תביעה בעקבות תאונת הדרכים.

מהו שכר הטרחה שמגיע לעורך דין תאונת דרכים?

היתרון הברור בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, שהוא קובע את שכר הטרחה לו זכאי עורך דין תאונת דרכים לגבות מהנפגע.

שכר הטרחה נגבה מהפיצוי שמקבל הלקוח, אין דמי פתיחת תיק.

  • אם התביעה הסתיימה בפשרה בלא הגשת תביעה לבית המשפט אזי מגיע לעורך דין תאונת דרכים שכר טרחה של 8% + מע”מ.
  • אם התביעה הסתיימה בפשרה לאחר הגשת כתב תביעה אזי מגיע לעורך דין תאונות דרכים שכר טרחה של 11% + מע”מ.
  • אם התביעה הסתיימה בפסק דין לאחר הגשת כתב תביעה אזי מגיע לעורך דין תאונת דרכים שכר טרחה של 13% + מע”מ.
  • כמו כן, יש לשלם הוצאות משרד בסך של 1,200 ש”ח + מע”מ וכמובן אגרת תביעה לבית המשפט.

שלבי התביעה והוכחת הפגיעה בעקבות תאונות הדרכים

שלב א’הוכחת תאונת הדרכים – נבחן את סיכויינו להוכיח את התאונה/האירוע. האם היו עדים? האם הגיעה למקום התאונה משטרה? האם פוניתם ממקום התאונה באמצעות אמבולנס?

בשלב הזה נבחן את היכולת שלנו להוכיח בבית המשפט את אירוע תאונת הדרכים ונסיבותיה, כאשר במקביל נפנה למוסדות הרפואיים להעתקת מלוא התיקים הרפואיים כדי שדבר לא
יעלם מעינינו כי יתכן וימצא המסמך הרפואי שיקל עלינו להוכיח את תביעתכם.

שלב ב’ הוכחת הרשלנות/חבות – בתביעות פיצויים בעקבות תאונות דרכים אין משמעות לאשם או לרשלנות. בתאונות דרכים שאלת הרשלנות אינה רלוונטית. פה עלינו להוכיח קיומו של
ביטוח חובה ורשיון נהיגה תקפים למועד התאונה. בהיעדר שני אלו, תביעת הביטוח תוגש נגד קרנית – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.

שלב ג’ הוכחת הנזק.

שלב ד’ הוכחת הקשר בין תאונת הדרכים לבין הנזק.

כדי להוכיח ולהצליח בשלבים ג’ + ד’ עלינו לאסוף את מלוא התעוד הרפואי ולבחון את סיכויינו למינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט. בתביעות שבבסיסן עומדת תאונת דרכים מתמנה
המומחה הרפואי על ידי בית המשפט ולבעלי הדין אסור להגיש חוות דעת רפואית פרטית מטעמם.

על בסיס קביעות המומחה הרפואי, עורך דין תאונות דרכים יוכל להעריך את שיעור הפיצוי המגיע לכם בעקבות התאונה.

שלב ה’כימות הנזק (מבחינה כספית) – מהו גובה הפיצוי המגיע לי? זאת בהתאמה לנפגע הספציפי, לנסיבות התאונה, להוצאות שגרמה ותגרום התאונה/הרשלנות, לגילו של הנפגע,
לשכרו של הנפגע ולתוחלת חייו של הנפגע.

שלב ו’ הגשת תביעה לבית המשפט וניהולה עד לקבלת הפיצוי האופטימלי מבחינתנו (באמצעות פשרה או פסק דין). אם אתם הנהג או הנוסע התביעה מוגשת נגד מבטחת החובה של
הרכב בו נהגתם / נסעתם. במידה ונפגעתם כהולכי רגל אזי התביעה מוגשת נגד מבטחת החובה של הרכב הפוגע.

לוחות זמנים והתיישנות בתביעות תאונות דרכים

תקופת ההתיישנות בתביעות תאונות דרכים

על פי החוק בישראל, תקופת ההתיישנות בתביעות לפיצויים בגין תאונות דרכים היא שבע שנים מיום קרות התאונה. משמעות הדבר היא שאם לא הוגשה תביעה במהלך שבע השנים שלאחר התאונה, הזכות לתבוע “מתיישנת” ולא ניתן יהיה לתבוע פיצויים.

חשוב לדעת: במקרים של קטינים, תקופת ההתיישנות מתחילה להימנות רק מיום שמלאו להם 18 שנים. כלומר, קטין שנפגע בתאונת דרכים יכול להגיש תביעה עד גיל 25.

צעדים מידיים לאחר תאונת דרכים

מיד לאחר תאונת דרכים, חשוב לנקוט בצעדים הבאים:

  1. דיווח למשטרה: במקרה של פגיעות גוף, יש לדווח למשטרה על התאונה. דו”ח המשטרה מהווה ראיה חשובה בתביעה העתידית.
  2. קבלת טיפול רפואי: יש לפנות לקבלת טיפול רפואי בהקדם האפשרי, גם אם הפגיעה נראית קלה. תיעוד רפואי ראשוני הוא קריטי להוכחת הקשר הסיבתי בין התאונה לפגיעה, מקסימום אחר כך תוותרו על המשך הטיפול הרפואי.
  3. הודעה לחברת הביטוח: יש להודיע לחברת הביטוח על התאונה תוך 30 יום ממועד התאונה. בעניין הזה הכי טוב להתייעץ עם עורך דין תאונת דרכים.
  4. פנייה לעורך דין: מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתאונות דרכים בהקדם האפשרי, כדי לקבל ייעוץ מקצועי ולהתחיל בהליכי התביעה ולהימנע מטעויות מיותרות שלאחר מכן קשה לתקן.

פניה לביטוח לאומי במקרה של תאונת עבודה

אם התאונה התרחשה במהלך העבודה או בדרך אליה/ממנה, יש להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי תוך 12 חודשים ממועד התאונה. יש למלא טופס תביעה לדמי פגיעה ולצרף אישור מהמעסיק על תאונת עבודה וכמובן את התעוד הרפואי שתומך בטענות שלכם.

זמני טיפול בתביעה

משך הטיפול בתביעת תאונת דרכים משתנה בהתאם למורכבות המקרה, אך בדרך כלל מדובר בתהליך שנמשך בין שנה לשלוש שנים. הגורמים המשפיעים על משך הטיפול כוללים:

  • משך ההחלמה והתייצבות המצב הרפואי
  • מורכבות הפגיעה והצורך בחוות דעת מומחים
  • עומס בבתי המשפט
  • נכונות הצדדים להגיע לפשרה

מה קורה אם חלפו כמעט שבע שנים מהתאונה?

אם חלפו כמעט שבע שנים מהתאונה וטרם הוגשה תביעה, יש לפעול במהירות האפשרית. במקרה כזה, ניתן להגיש תביעה “על הסף” כדי לעצור את מרוץ ההתיישנות, גם אם לא כל המסמכים הרפואיים והראיות האחרות כבר בידיכם. לאחר הגשת התביעה, יהיה ניתן להשלים את החסר במהלך ניהול התיק.

מאמרים:
מהי תאונת דרכים בעצם?
עקרונות הזהב לנפגעי בתאונת דרכים
שימוש בכח המכני של הרכב
תאונות פגע וברח
תאונת דרכים – פריקה וטעינה / עלייה וירידה מהרכב

היתרונות של עורך דין תאונות דרכים

תאונת דרכים עשויה להיות אירוע מאוד לא סימפטי וכך גם כל התהליך המשפטי שבעקבותיה. למרות שהחוק ונסיבות התאונה עשויים להיות לצידכם, התנהלות לבד בתחום זה עשויה לעלות לכם ביוקר, מאחר ש”צדק” לא נעשה באופן אוטומטי. בנוסף, למרות שמידע משפטי רב מאוד זמין כיום באינטרנט, גם נפגע התאונה החרוץ ביותר לא יוכל ללמוד הכול לבד.

כפי שאדם לא ינתח את עצמו, כך לא חכם לטפל בנושאים כאלה ללא עורך דין. אלה כמה נקודות מפתח, שיחדדו לגבי השימושיות, היעילות וההכרחיות, בהסתייעות בעורך דין לתאונות דרכים, במיוחד במקרים שבהם הסיפור עלול להסתבך:

היבטי חוק

ניסיונו הרב והעדכני של עורך דין תאונות דרכים, הכרחי מבחינות רבות. זאת, בכל הנוגע לחוק, לתקדימים שונים, לנסיבות ודקויות רבות ומיוחדות שיש בנושא זה, להתנהלות נכונה בבית משפט, מול חברות הביטוח ועוד. לדוגמא: האם ידעת, שגם נהג שאשם בתאונה, זכאי לפיצוי כספי על נזקי גוף? דוגמא נוספת: אם מדובר בתאונת דרכים בשילוב נהיגה ללא ביטוח, מה הן ההשלכות למעורבים השונים בה?

התשובות לשאלות כאלה, לא תמיד ברורות. אפילו השאלה הבסיסית והפשוטה לכאורה “האם ניתן להגדיר זאת כתאונת דרכים?” עשויה להיות מקור בלתי נדלה לויכוח, דקויות ופרשנויות שונות, של בית המשפט בעצמו. עוד מורכבות, יש לגבי הוכחת נזק וכן הוכחת קשר בין הנזק לתאונה.

כך שאחד החיפושים הראשונים שאנשים עושים לאחר תאונת דרכים ובצדק, הוא עם המילים עורך דין תאונת דרכים. זאת, במטרה לקבל לכל הפחות את השירות השימושי של פגישת ייעוץ, להבהיר את התמונה ולגבש החלטות טובות יותר להמשך.

להתמודד מול מקצוענים

סביב תאונת דרכים “בוחשים בקלחת” גורמים רבים. כתוצאה מכך, מי שמעורב בתאונה עשוי להיתקל בלא מעט בעלי מקצוע, דוגמת חוקרים שונים (של חברות הביטוח, המשטרה, ביטוח לאומי) או רופא מומחה שאמור לתת חוות דעת מקצועית. גורמים אלה לא בהכרח רוצים בטובתו ולעתים הם גם ממנפים “טריקים” מטעים שונים, לשם השגת מטרותיהם. בכדי שלא לעשות טעויות מולם, הכרחית הנחיה של עו”ד בעל ניסיון, החל משלב מוקדם ככל הניתן.

להתמודד מול חברות הביטוח

חברות הביטוח הן גורם בולט במיוחד, שמעורב בהתנהלות שמתחייבת בעקבות תאונות דרכים. חברות אלה ידועות ולא לטובה, באינספור התרגילים שהן עושות בהקשר תביעות לתשלום פיצוי בתאונות דרכים. מדובר בגופים בעלי משאבים רבים, אשר לרשותם עורכי דין וחוקרים עם ניסיון רב, ספציפית בתחום זה, כך שלא כדאי להתמודד מולם לבד. חברות הביטוח עשויות בין השאר, לנסות להוכיח שהן לא חייבות לשלם את הפיצוי או לטעון שהפיצוי צריך להיות בסכום קטן ככל האפשר מבחינתן.

היבטי בירוקרטיה

גם כאשר חברות הביטוח מחויבות לשלם פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, הן עשויות לעכב את התשלום שמגיע להם בדרכים שונות ומשונות. בנוסף, לעתים מגיע פיצוי על תאונת דרכים גם מהביטוח הלאומי (למשל בתאונה שהתרחשה בדרך לעבודה). במקרים כאלה, חשובים מאוד ההתמצאות בכך והניסיון לגבי ההליכים הבירוקרטיים, לשם מימוש הפיצוי ומיצוי כל הזכויות.

עורך דין תאונות דרכים

היבטים כספיים

מעבר לנזקים הגופניים והנפשיים והנזקים לרכוש, תאונות דרכים הן לעתים קרובות גם מקור לנזקים כספיים לא מבוטלים. לכן, חשוב מאוד לצמצם נזקים אלה ולמקסם ככל הניתן פיצויים, ככל שהם מגיעים. הפתרון היעיל ביותר לכך, הוא להיעזר בבעל מקצוע. בתשלום לעורך הדין לא אמורות להיות “הפתעות” לא נעימות (שעלולות אף להפוך את התהליך לבלתי משתלם), מאחר ששכר הטרחה מחושב כאחוזים מהפיצוי, לפי כללים ברורים שקבעה לשכת עורכי הדין.

עורך דין תאונות דרכים – ייצוג מקצועי בכל שלבי התביעה

נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצוי על פי חוק, אך התהליך המשפטי מורכב ודורש מומחיות. החל מהוכחת התאונה, דרך איסוף המסמכים הרפואיים ועד להתמודדות מול חברות הביטוח – כל שלב דורש ידע וניסיון. הפיצוי עשוי לכלול נזקי גוף, הוצאות רפואיות, אובדן שכר, כאב וסבל. השילוב של ידע משפטי מקצועי והבנת החוק יחד עם הניסיון בייצוג מול חברות הביטוח, מאפשר לנו להשיג את הפיצוי המרבי המגיע לכם על פי דין.

תמונה של עו"ד ונוטריון בנו גליקמן

עו"ד ונוטריון בנו גליקמן

כמה מילים עלי - עם ניסיון של למעלה מ-19 שנים (4/2006) בניהול וליווי נפגעים בבתי המשפט, מול חברות הביטוח וכמובן בביטוח הלאומי. המומחיות שלי היא "נזקי גוף" – תאונות עבודה, תאונות דרכים, רשלנות רפואית ופציעות למיניהן. הנסיון האדיר שצברתי בייצוג חברות ביטוח, אלפי התביעה שליוויתי וניהלתי בחיי, מאפשרים לי ולצוות משרדי מבט רחב יותר והבנה עמוקה יותר של התהליך המורכב והסבוך, הכל כדי להבטיח שתקבלו את היחס האישי והפיצוי המקסימאלי שמגיע לכם ולבני משפחותיכם.
אל תתמודדו לבד – דברו איתי עוד היום, הימנעו מראש מטעויות מיותרות ונתחיל מיד לקדם את התביעות שלכם!

סוגי תאונת דרכים

תאונות אופניים חשמליים נפוצות בערים, לרוב בגלל אי-ציות לחוקי תנועה. פציעות חמורות יותר לרוכב בשל חוסר הגנה. עלייה משמעותית במקרים בשנים האחרונות. 

חשוב לדעת! תאונה עצמית של רוכב אופניים חשמליים או קורקינט חשמלי אינן נחשבות לתאונות דרכים – רק פגיעה מרכב נחשבת תאונת דרכים. 

תאונות אופנועים סיכון גבוה לפציעות קשות בשל חשיפת הרוכב. נגרמות לרוב מאי-ראיית האופנוע על-ידי נהגים אחרים או החלקה בכביש רטוב.

תאונות בינעירוניות מתרחשות במהירויות גבוהות, לרוב בכבישים מהירים. פוטנציאל לפגיעות חמורות יותר בשל עוצמת ההתנגשות. לרוב בשל עייפות או מהירות מופרזת.

תאונות עירוניות שכיחות בצמתים ומעברי חצייה. לרוב בין רכב להולכי רגל או אופניים. למרות המהירות הנמוכה, עדיין מהוות סיכון משמעותי.

תאונות פגע וברח הנהג הפוגע נמלט מזירת התאונה. מקשות על איתור האחראי. מאפשרות תביעה מיוחדת מול קרנית במקרים שהפוגע לא נמצא.

תאונות צד (“T”) התנגשות בזווית של 90 מעלות, לרוב בצמתים. פגיעה חזקה בדלתות הרכב. סיכון גבוה לפציעות ראש וצוואר לנוסעים.

תאונות חזית-אחור נפוצות בפקקים ורמזורים. נגרמות בשל היסח דעת או אי שמירת מרחק. גורמות לרוב לפגיעות צוואר (“וויפלאש”) ולבעיות גב.

התנגשות חזיתית התנגשות בין חזיתות של שני כלי רכב. הסוג הקטלני ביותר בשל כוחות הפגיעה החזקים. לרוב תוצאה של סטייה מנתיב.

תאונות התהפכות מתרחשות בעיקר ברכבי שטח או ג’יפים. סיכון גבוה לפציעות ראש ועמוד שדרה. נגרמות מפנייה חדה או מהירות לא מותאמת.

תאונות בדרך לעבודה/מהעבודה מוכרות גם כתאונות עבודה. מאפשרות תביעה כפולה – ביטוח לאומי וחברת ביטוח. דורשות הוכחת קשר ישיר בין העבודה לתאונה.

תאונות הולכי רגל מהקטלניות ביותר בשל פגיעותם של הולכי הרגל. שכיחות במעברי חצייה ובמקומות הומי אדם. דורשות טיפול משפטי מיוחד.

תאונות בחניונים מתרחשות במהירות נמוכה אך שכיחות מאוד. קשיים בקביעת אחריות בשל מחסור בעדים ותיעוד. גורמות בעיקר לנזקי רכוש.

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

אנחנו כאן בשבילכם

לתיאום פגישה, או מענה בכל נושא אחר:

צרו קשר:

המומחיות שלנו -
השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך

שיחה עם נציג

×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן