רשלנות רפואית בניתוחי הגדלת חזה
ניתוחים להגדלת החזה נחשבים לפופולריים במיוחד בישראל. הגדלת החזה נעשית באמצעות הכנסת שתלים לשדיים. ישנם סוגים שונים של שתלים, לדוגמה: שתלי סיליקון, שתלי פוליאוריתן ועוד. כמו כן, ישנם נפחים שונים של שתלים, וכן מיקומים שונים שבהם מתבצע החתך – אשר תלויים בבחירתה של המנותחת ובהמלצתו של המנתח. הניתוח מתבצע תחת הרדמה מלאה או תחת הרדמה חלקית אשר משולבת עם טשטוש.
לעתים יכולה המטופלת השתחרר לביתה עוד באותו היום, וזאת כמובן בהיעדר נסיבות מיוחדות אשר מצריכות אישפוז ומצביע על רשלנות רפואית.
עם זאת, למרות שמדובר בניתוח נפוץ מאוד, עלולים להתגלות מקרי רשלנות רפואית לאורך כל התהליך, ולאו דווקא רק במהלך הניתוח עצמו.
לפני הניתוח
על המועמדת לניתוח הגדלת חזה להבין כי הניתוח אינו מתאים לכל אחת, והצלחתו תלויה בגורמים אינדיבידואליים, כגון גיל, מבנה גוף ועוד. כמו כן, במצבים רפואיים שונים יש לערוך בדיקות נוספות שרק לאחר קבלת תוצאותיהן יש להחליט האם לבצע את הניתוח. ישנן תרופות שונות שיש להפסיק ליטול טרם הניתוח, כגון מדללי דם. בנוסף, על מטופלת מעשנת לחדול מעישון לפרק זמן מסוים טרם הניתוח.
הרשלנות העשויה להתגלות בשלב זה עשויה להתייחס לביצוע בדיקות מקדימות לוקות בחסר, דבר אשר עלול להוביל לתמונה קלינית לא שלמה לפני הניתוח. בנוסף, קיימת סוגיה כבדת משקל של הסכמה מדעת: מכיוון שמדובר בהליך אלקטיבי, הפסיקה הכירה בחובתו של הרופא בת”א (חי’) 1098-06 (ליאת נווה נ’ ר.ר. שירותים רפואיים בע”מ ואח’) להציג בפני המטופל הפוטנציאלי מידע רפואי מפורט ככל האפשר ולוודא כי אכן הובן כהלכה. באופן זה, כך נכתב, מתאפשר לאותו מטופל פוטנציאלי לקבל החלטה מושכלת לאחר ששמע והבין את היתרונות והחסרונות של כל הליך ותחליף רפואי.
במהלך הניתוח
ניתוח הגדלת חזה הנו הליך כירורגי לכל דבר ועניין. מחדל או התרשלות של הצוות הרפואי במהלך ניתוח עלול להקים עילת תביעה נזיקית. דוגמאות אפשריות לכך עשויות להיות בחירה לא נכונה של מיקום החתך או של גודל השתל, אשר עשויות להשפיע לרעה על תוצאות הניתוח ולהותיר את המנותחת, שביקשה לשפר את מראה גופה, מול שוקת שבורה עם מראה פגום.
לאחר הניתוח
על המנותחת להקפיד ולהגיע לביקורת לאחר הניתוח, על מנת לוודא שהאזור המנותח מחלים כשורה. בתקופה שלאחר הניתוח עשויים להתרחש מצבים שונים של זיהום או דלקת. התעלמות מהתסמינים הללו, או טיפול לא נכון, עלולים לגרום לנזק רב למטופלת.
פגיעות נוספות
ניתוח להגדלת חזה אשר בוצע באופן רשלני, או בהיעדר הסכמה מדעת, עלול לגרור נזקים נוספים, אשר דוגמאות להם ניתן למצוא בפסק דינו של כב’ השופט מוסק בתא (י-ם) 14901/01 (ליאת מלחי נ’ ד”ר רובינפור).
דוגמה ראשונה לכך היא נכות נפשית: הוכרו נזקים נפשיים אשר נגרמו לתובעת כתוצאה מסדרת הניתוחים אשר עברה. הפגיעה האסתטית בשדיה של התובעת, שהם איבר אינטימי, הובילה לנכות נפשית אצל התובעת, והיא הוכרה בשיעור של 10%.
דוגמה נוספת היא נכות תפקודית, אשר הוכרה בשיעור של 10% (זהה לנכות הנפשית).
דוגמה שלישית היא נכות רפואית, אשר עשויה להיגרם כתוצאה מניתוחים נוספים שבוצעו לאחר הניתוח הראשון על מנת לתקן את הליקויים אשר נגרמו בעטיו, ובפסק דין זה אכן הוכרו – ובשיעור של 28%.
הנה כי כן, ניתן לראות כי תוצאותיו של ניתוח כושל להגדלת החזה עשויות להיות מרחיקות לכת וחמורות, עד כדי פגיעה של ממש באיכות חייה של המנותחת, רווחתה הנפשית והגופנית וכן קיימת השפעה חריפה על הסובבים, שלעזרתם היא עשויה להזדקק.
לסיכום
אם את סבורה שניתוח הגדלת החזה אשר עברת בוצע באופן רשלני, אנו מזמינים אותך ליצור קשר עם משרדנו ולברר את סיכויי תביעתך.