איך לבחור עורך דין לרשלנות רפואית

עו״ד בנו גליקמן

עורך דין רשלנות רפואית

על עורכי דין, בניגוד לרופאים או מהנדסים, לא חלה החובה להתמקצע בתחום מסוים. עם זאת, בשנים האחרונות, ישנה מגמה בקרב עורכי דין ומשרדים להעדיף תחומי התמחות מסוימים. עם זאת, ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין קבעה כי אסור לעורך דין להציג את עצמו כ"מומחה" או כ"מתמחה" בתחום זה או אחר[1].

עורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית צריך לשלוט הן בחומרים משפטיים והן בחומרים רפואיים. מכיוון שעליו להופיע בבית המשפט, נדרשות מעורך הדין יכולות מוכחות בתחום הליטיגציה, וכמו כן על מנת להכין את התיק עליו להיות מסודר ובעל קשרים עם רופאים שונים שיכולים לתת חוות-דעת של מומחה. אך כיצד מגלים את כל אלה?

בחירת עורך דין רשלנות רפואית מתאים על ידי שימוש במנועי חיפוש

הקשת המילים "עורך דין רשלנות רפואית" תניב שפע של תוצאות, שמהן תצטרכו רק לבחור. משרדים ועורכי דין נוטים לציין מספר מילים קצרות אך קולעות לגבי שנות הניסיון הרבות, ההצלחות המוכחות וכן הליווי המקצועי והאישי המוצעים על ידיהם. נכון, הדבר עשוי להיראות כהצפת מידע, אולם לאחר שהאבק שוקע, תוכלו להעלות כמה שמות של משרדים ושל עורכי דין, שאותם תרצו לבדוק לעומק. רצוי למקד את החיפוש ולציין מהו התחום בו אירע המקרה שגרם לכם לנזק, כגון רפואת שיניים, לידה ועוד.

רישיון לעסוק בעריכת דין

השלב הבא הוא לוודא שאכן עורך הדין שבחרתם הנו מורשה מטעם מדינת ישראל לעסוק בעריכת דין. הכוונה היא: צריך לוודא שמולכם עומד עורך דין שפועל כחוק. זאת ניתן לגלות בקלות על ידי הקשת שמו של עורך הדין במנוע החיפוש של אתר לשכת עורכי הדין[2].

היעזרו בהמלצות!

כל עורך דין יהלל ויפאר את ניסיונו והצלחותיו, אך אין חכם כבעל ניסיון. בקשו המלצות מחברים: אין המלצה טובה מזו, שכן חבריכם מעוניינים ראשית באינטרס שלכם, וישמחו להמליץ לכם על בעל מקצוע אשר סייע להם בשעתם הקשה. לא מכירים אנשים שהסתייעו בשירותיו של עורך דין בענייני רשלנות רפואית? גשו לפייסבוק או ללינקדין וחפשו את עורך הדין שבחרתם. בדקו תיוגים והמלצות גולשים, רק נסו לוודא שמדובר במדרגים אמיתיים, ולא רק בקרובים וחברים של עורך הדין.

שיחה אישית עם העורך דין

צרו קשר עם המשרד, בקשו לשוחח עם עורך הדין. ניתן להתרשם רבות בשיחת טלפון. לכל אורך השיחה, שאלו את עצמכם האם זה איש המקצוע שבו אתם מוכנים לבטוח. האם זה האדם המתאים להוביל אתכם בדרך הארוכה שמציבה בפניכם תביעת רשלנות רפואית. האם הוא, או היא, סבלניים כלפיכם? האם אתם מקבלים מענה לשאלותיכם? האם נאמר לכם שהמקרה שלכם הוא בעל סיכויי הצלחה קלושים? גם זו תשובה! רק ודאו שניתן לכם הסבר מניח את הדעת, ולא פטרו אתכם ב"ככה זה, מהניסיון שלי". כמו כן, עוד בשיחת הטלפון ניתן לאשר כי מדובר בעורך דין או במשרד שעוסקים ברשלנות רפואית באופן בלעדי, ולא כתחום אחד מתוך כמה.

פגישה עם העורך דין

קבעתם פגישה והגעתם למשרד. אין טוב ממראה עיניים. תוכלו להתרשם מעורך הדין פנים אל פנים, וזה גם המקום להציג בפניו שאלות מעמיקות יותר, שתסייענה לכם לקבל את ההחלטה הנכונה. שאלו את עורך הדין על ניסיונו בתחום הרשלנות הרפואית, על הצלחותיו, על דרך העבודה שלו, האם היו מקרים בהם טיפל שפורסמו בתקשורת. תוכלו להיווכח שוב כי אכן איש המקצוע שבחרתם עוסק בתחום הרשלנות הרפואית באופן בלעדי.

שכר טרחה- זול עולה ביוקר!

מכירים את המשפט "זול עלול להיות בעצם יקר"? בררו שעורך הדין שבחרתם גובה שכר טרחה כמקובל בשוק בתביעות רשלנות רפואית. שכר הטרחה המקובל בשוק בתביעות רשלנות רפואית מהווה אחוז מהפיצוי שעורך הדין הצליח להשיג ללקוחו, ולמקצועיותו של עורך הדין יכולה להיות השפעה על גובה הפיצוי שתקבלו.

 

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו - השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך
דילוג לתוכן