רשלנות רפואית ברפואת שיניים

עו״ד בנו גליקמן

רשלנות רפואית ברפואת שיניים

אתם מחליטים לעבור טיפול שיניים, המצריך טיפול רפואי כירורגי ו/או טיפול אסתטי. במהלך הטיפול או לאחר סיומו אתם מרגישים אי נוחות וכאבים ה”מדליקים לכם נורה אדומה”. אתם מבינים שמשהו בטיפול לא צלח או התאים לכם.

ביצוע טיפול שיניים לסוגיו השונים כרוך בסיכונים וסיבוכים אפשריים. פעולות מורכבות כמו שיקום הפה והלסת, שתלים, מבנים וכו’ ואף פעולות הנראות פשוטות כגון עקירה, או סתימה עלולות להסתיים בנזק גופני חמור למטופל, לצד השלכות של כאב וסבל ברמה הפיסית והנפשית כאחד.

בטיפולי שיניים חשוב לדעת שרופא שיניים כללי ללא הסמכת מומחה (לשיקום, כירורגיה, אורתודונטיה, חניכיים ועוד) יכול לבצע כמעט כל טיפול שיניים ולכן תקפידכם לבדוק את מומחיות והכשרתו של הרופא המטפל בכם.

רשלנות רפואית ברפואת שיניים, מהי?

כמו בכל טיפול רפואי, רופא השיניים מחויב אף הוא לנהוג על פי כללים המעוגנים בפסיקה ובחוק. הרופא המטפל חייב בחובת הזהירות מול המטופל שלפניו, בהסכמתו מדעת של המטופל לטיפול, בביצוע ההליך הרפואי על פי הסטנדרטים הנורמטיביים הידועים כמצופה ממנו במבחן ה”רופא הסביר”. הוא מחויב לעקוב אחר תוצאות הטיפול והשלכותיהם בעתיד, על המטופל.

רופא שיניים המבצע טיפול שיניים כלשהו בצורה לקויה, בלתי מקצועית או בלתי זהירה, יכול לגרום לנזק למטופל ובמצב זה, ניתן להטיל עליו אחריות בגין רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.

רשלנות, מתי?

לפני הטיפול – חוסר הקשבה מספקת לתלונות המטופל אודות בעיות מהן הוא סובל ספציפית, אי ביצוע כל הבדיקות הנדרשות לרבות צילום רנטגן/פנורמי במידת הצורך, ביצוע אבחון שגוי והמלצה על טיפול לא מתאים, כתוצאה מאבחנה לא מדויקת.
בשלב ההכנה לטיפול ובטיפול – העדר בדיקה מקיפה אודות רגישות המטופל לחומרי הרדמה או תרופות, בצוע בדיקה בצורה לא זהירה, רשלנות בביצוע ההרדמה כגון החלטה על מינון לא מתאים, רשלנות במהלך הטיפול עצמו ובעת ניתוחים כדוגמת פה ולסת.
לאחר הטיפול – מחדל בביצוע מעקב רפואי סדיר אחר המטופל, במיוחד כשמדובר בטיפול מורכב, אשר עלולים להיות לו סיבוכים והוא דורש ביקור חוזר אצל רופא השיניים לאחר תקופה מסוימת על מנת לוודא שהטיפול לא גרם לסיבוך כלשהו. לעתים יש צורך בהחלפת תרופות או המשך טיפול כדי לשמור על הצלחת הטיפול, לרבות הזמנת המטופל לביקורות חוזרות.

טיפולי שיניים נפוצים ורשלנות רפואית

מגוון הטיפולים הינו רב, להלן דוגמאות לטיפול רשלני:

  • מתן זריקת הרדמה לפני הטיפול, במינון שגוי או על ידי חומר שהמטופל רגיש לו, עלולה לגרום לכאבים מיותרים במהלך הטיפול, לנזקים ולעתים אף למוות.
  • טיפול שורש אשר אינו מבוצע כראוי, עלול לגרום לדלקת וזיהום חוזר ונשנה.
  • עקירת שן בינה שלא צורך לרבות בצוע ניתוח באופן רשלני העלול לגרום לזיהום ונזקים נוספים.
  • שיקום הפה אשר מיועד לצורך אסתטי ולתפקוד טוב יותר של השיניים (יישור, הלבנה, סתימות, כתרים) המבוצע באמצעות טיפול רשלני שאינו מוביל לתוצאה הרצויה והמתאימה.
  • אורתודונטיה – יישור שיניים בקרב ילדים ומבוגרים באמצעות גשרים, פלטות ועוד, אשר במהלכו מובטח שינוי תמידי אשר לא תמיד מושג עקב תזוזת השיניים במהלך הזמן. המטופל אינו יודע זאת ומחויב לעבור התערבויות נוספות הכרוכות בכאב, זמן ותשלום נוסף.

כיצד מגישים תביעה?

אתם מרגישים שטיפול השיניים שקבלתם גרם לכם לנזקים עקב טיפול רשלני? אנו מתייעצים עם רופא שיניים מומחה לתחום ספציפי בו נעשתה הרשלנות הרפואית – האם קיימת עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית וצורך להתייעצות עם עו”ד רשלנות רפואית. לכך תצטרכו לצרף מסמכים רפואיים, צילומי רנטגן וקבלות על התשלום. את התביעה ניתן להגיש לבית המשפט, נגד רופא השיניים או המוסד הרפואי בו טופלתם.

התייעצות תסייע לנו ולכם להבין יותר את מידת הנזק הרפואי, לרבות התשלום שבוצע עבור הטיפול, תשלום נוסף לטיפול מנע או תיקון הנזק, כאב וסבל, אבדן השתכרות ועוד נזקים שניתן לתבוע.

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו -
השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך

×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן