יצאתם לבילוי משותף עם ילדיכם בגן שעשועים ובמהלך שהותכם במקום הילד נפגע/נפצע? זה הזמן לדעת הכול על האפשרויות העומדות לרשותכם לצורך הגשתה של תביעת נזיקין.
הבילוי בגני השעשועים והמשחקים (הציבוריים והפרטיים כאחד) הוא ללא ספק אחד מסוגי הבילוי הנפוצים והאוהבים ביותר על ילדים והוריהם. השהות והשימוש במתקני השעשועים השונים, תורמים רבות להתפתחותם של ילדים בגילאים שונים, הן בהיבט ההתפתחותי – מוטורי והן בהיבט ההתפתחותי – חברתי.
יחד עם זאת, השהות בגני שעשועים, מגרשי משחקי וגנים ציבוריים, עלולה להסתיים בגרימת פציעה, פגיעה או נזק לילדיכם. במקרים בהם ילדיכם נפגע/נפצע כתוצאה משימוש במתקן לא בטיחותי, עומדת לרשותכם האפשרות להגשת תביעת נזיקין כנגד הגורם הרלוונטי האחראי לפעילות במקום.
תאונה בגן השעשועים – את מי ניתן לתבוע?
ילדים אשר נפגעו ו/או נפצעו בגן השעשועים רשאים להגיע (באמצעות הוריהם) תביעת נזיקין כנגד הגורם הרלוונטי הנושא באחריות בכל הנוגע לפעילות המתקן.
במקרים בהם מדובר במתחם שעשועים בבעלות פרטית, תביעת הנזיקין תהיה מופנית כנגד בעלי המקום ו/או כנגד יצרני המתקן.
במקרים בהם מדובר בגן שעשועים ציבורי, התביעה תהיה מופנית כנגד הרשות המקומית שבשטחה נמצא הגן בו התרחש האירוע התאונתי אשר הוביל לנזקי גוף.
תביעת נזיקין בגן השעשועים – מתי היא מתאפשרת?
תביעת בגין נזקי גוף אשר נגרמו כתוצאה מאירוע תאונתי בגן השעשועים, מתאפשרת במקרים בהם ניתן להעלות טענות המתייחסות לאי תקינות המתקן ו/או הופעת ליקויים בו הנובעים לנוכח תחזוקה ירודה וכדומה ו/או במקרים בהם ניתן להעלות טענות הקשורות לנוהלי בטיחות רשלניים במקום.
בכל הנוגע לסוג הטענות הראשון (אי תקינות) חשוב לציין שכי בישראל מונהג תקן מחייב של מכון התקנים (תקן מס' 1498) המתייחס לרוב המכריע של מתקני השעשועים המוצבים בגני השעשועים ומגרשי המשחקים הציבוריים.
על פי תקן זה, הרשות המקומית שבשטחה פועל הגן והמתקן, מחויבת לבדוק את המתקן לפחות פעם בחודש באופן סדיר.
במקביל, חשוב לציין את האחריות והחובה המוטלת על הורי הילדים כאשר הם מאפשרים לילדיהם לשהות ולעשות שימוש במתקנים שונים המותאמים לגילם. האחריות והחובה ההורית הינם אלמנטים משתנים על פי נסיבות המקרה, וביניהם, גיל הילד, תנאי השטח בו התרחש האירוע התאונתי, המצב התחזוקתי של המתקן בו אירעה התאונה, אופי הסיכון הנלווה לשימוש במתקן וכדומה.
ילדיכם נפגע בתאונה בגן שעשועים ציבורי ו/או בעת משחק במתקן שעשועים פרטי? אנו ממליצים לכם להיוועץ בהקדם עם עורך דין נזקי גוף לצורך בירור האפשרויות העומדות לרשותכם לצרכי הגשת תביעת נזיקין.
סכומי פיצוי במקרה של תאונה בגן השעשועים – כיצד הם נקבעים?
בדומה לכל תביעת נזיקין שעניינה נזקי גוף, גם תביעת נזקי גוף בגין אירוע תאונתי בגן השעשועים היא ברוב המקרים תביעה לצרכי קבלת פיצוי כספי מהגורם הנתבע, כאשר קביעת גובה סכום הפיצוי נקבע בין היתר בהתאם לחומרת הפגיעה והשלכות הנזק הגופני, בין אם הוא בא לידי ביטוי בדרגת נכות לצמיתות ובין אם לאו.
יחד עם זאת, חשוב לציין שבתי המשפט הדנים בתביעות נזיקין מסוג זה, בוחנים גם את מידת האחריות המוטלת על הורי הילד במסגרת מה שמכונה בשפה המשפטית: אשם תורם.
חשוב לדעת: תביעות נזיקין, בדומה לסוגי תביעות אחרות, מתיישנות לאחר 7 שנים, כאשר רק הגשת התביעה בפועל יכולה לעצור את תקופת ההתיישנות, ולכן, קיימת חשיבות רבה להגשת התביעה כאמצעי משפטי ורק לאחר מכן להיכנס למשאים ומתנים אל מול הגורם הנתבע.
חשוב לציין שתקופת ההתיישנות במקרים אלו, חלה מהגיעו של הנפגע לגיל 18, ולכן, במידה ולא הגשתם תביעת נזיקין בשם הילד עד הגיעו לגיל 18, הוא יהא רשאי לעשות כן עד הגיעו לגיל 25.
יחד עם זאת, חשוב לציין שככל שחולפות השנים, מתווסף קושי משפטי לבסס את טענותיכם.
אופציות נוספות העומדות לרשותכם לצרכי הגשת תביעה
במקרים בהם הילד שנפגע בתאונה שהתרחשה בגן השעשועים הינו בגיל בית הספר, כלומר בין גיל 6 ל-18, הרי שעומדת לרשותו פוליסת ביטוח מסוג תאונות אישיות לתלמידים.
פוליסה זו נזקפת לכלל תלמידי ישראל (במערכות החינוך הפורמאליות) והסעיף המרכזי בה טמון בעובדה שהיא מפצה כל תלמיד/ה בגין כל אירוע תאונתי -24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע ו-365 ימים בשנה!
במקרים בהם ילדיכם נפגע או נפצע כתוצאה מאירוע תאונתי בגן השעשועים הציבורי או הפרטי כאחד, תוכלו להפעיל את הפוליסה ולהבטיח לעצמכם פיצוי חד פעמי שגובהו נקבע על פי דרגת הנכות שנקבעה לילדיכם באמצעות הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי.
לצורך מימוש זכאותכם לקבלת פיצוי כספי באמצעות חברת הביטוח המבטחת את ילדיכם במסגרת פוליסת תאונות אישיות לתלמידים, אנו ממליצים לכם להסתייע בשירותיו של עורך דין נזקי גוף המתמחה בנושא.
חשוב לציין שתביעות ביטוח מסוג תאונות אישיות תלמידים, מתיישנות לאחר 3 שנים מיום קרות האירוע התאונתי.
ילדיכם נפגע במהלך משחק בגינת השעשועים? לחצו כאן ליצירת קשר עם עורך דין נזקי גוף העוסק ומתמחה בנושא.