רשלנות רפואית בניתוח אף

עו״ד בנו גליקמן

עורך דין רשלנות רפואית ניתוח אף

ענף הרפואה האסתטית הוא אחד מענפי הרפואה הפרטית המשגשגים ביותר בישראל, וזאת לנוכח היקף הניתוחים הפלסטיים המיושמים למטרות שינוי אסתטי כזה או אחר במבנה הפנים והגוף. אחד מסוגי הניתוחים הפלסטיים הנפוצים ביותר (בארץ ובעולם כאחד) הינו תחום ניתוחי האף המחזיק בנתח שוק של כ-60% מכלל הניתוחים הפלסטיים המתבצעים בישראל מדי שנה. ההיקף הגדול של הניתוחים הפלסטיים באף המתבצעים מדי שנה, עלול להוביל ללא מעט פעולות רשלניות המהוות עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוחי אף ועל כך ועוד נעסוק בשורות הבאות.

ניתוחי אף – מה חשוב לדעת?

כאחד מהאיברים הבולטים ביותר בשטח הפנים, צורתו וגודלו של האף משפיעים בצורה דרמטית על המראה האסתטי של הפנים, ולכן, כל פגם מולד, רפואי ו/או אסתטי כאחד באף, עלול להוות גורם לצורך בניתוח פלסטי באף. לפיכך, קיימים שני סוגי ניתוחים פלסטיים עיקריים באף, כאשר האחד מיועד למטרות שינוי אסתטי בגודלו וצורתו של מבנה האף, והשני מיועד למטרות טיפול בבעיות רפואיות הקשורות למחיצות האף.

ניתוחים פלסטיים באף המיועד לצרכי שינוי אסתטי כזה או אחר במבנה האף, מיושמים במקרים בהם האף הטבעי הינו גודל או מאורך יתר על המידה, במקרים בהם האף הינו בעל בסיס רחב, במקרים בהם נחירי האף רחבים מדי, במקרים בהם האף שמוט והוא נוטה לכיוון השפה ובמקרים נוספים בהם הפציינט מעוניין להקנות לאפו מראה סולד יותר.

ניתוחי אף משלב הייעוץ המקדים ועד תהליך ההחלמה

את ניתוחי האף המיושמים למטרות שינוי אסתטי כזו או אחר במבנה האף, מומלץ לבצע לאחר גיל 17, וזאת לאחר שהאף סיים את תהליך הצמיחה הטבעי שלו. ניתוחים אלו מיושמים בעיקר על ידי רופאים כירורגיים העוסקים בתחום הניתוחים הפלסטיים, כאשר כל ההליך הטיפולי, משלב הייעוץ המקדים ועד לשלבי ההחלמה, מוצעים לפציינטים בקליניקות הפרטיות בבעלותם של הרופאים המנתחים.

 

השלב הראשון בדרך לניתוחי אף פלסטיים, הינו שלב הייעוץ המקדים במסגרתו הרופא המנתח מחויב להציג בפני הפציינט את מלוא המידע אודות ההליך הניתוחי, תהליך ההחלמה והסיבוכים האפשריים הנלווים להליך הכירורגי. כמו כן, בשלב זה, הפציינט נדרש לבצע בדיקות דם שבהתאם לממצאיהן ובהתאם לממצאי צילום אזור הפנים הקדמי, גילו ומצבו הבריאותי של הפציינט, נקבעת התאמתו להליך הניתוחי.

בשלב השני, במידה והפציינט נמצא מתאים להליך הניתוחי, מחובתו של הרופא המנתח לקיים הליך תיאום ציפיות בכל הנוגע לתוצאות הניתוח. בשנים האחרונות, יותר ויותר מנתחים פלסטיים עושים שימוש במערכות הדמיה ממוחשבות באמצעותן ניתן להמחיש בפני הפציינט את תוצאות הניתוח ואף לבצע תכנון מיטבי של ההליך הניתוחי.

לאחר שלב תיאום הציפיות ומתן הסבר מפורט מצד הצוות הרפואי בכל הנוגע להליך הניתוחי, מגיע שלב ההליך הכירורגי עצמו. בשלב זה חשוב לנו להבהיר שכל רופא מחויב להציג בפני מטופליו את מלוא המידע הרלוונטי בנוגע להליך הטיפולי וזאת לצרכי קבלת הסכמתו המודעת של המטופל לפעולה. אי מילוי חובת הגילוי מצידו של הרופא עלולה להתפרש במקרים מסוימים כרשלנות.

 

ניתוחי האף מתקיימים תחת הרדמה מלאה או מקומית והם נמשכים בין 90 ל-120 דקות בהתאם לסוג למורכבות ההליך הניתוחי. לקראת סוף הניתוח, האף נחבש בתחבושות והפציינט מועבר לחדר התאוששות לפרק זמן של חצי שעה עד שעה שלאחריה הוא נדרש להימצא בשטח המרפאה למספר שעות נוספות וזאת לצרכי השגחה רפואית במהלכה הם יקבלו הסבר מפורט בנוגע לתהליך ההחלמה והפעולות מהן הם יידרשו להימנע בתקופה הקרובה. חשוב לציין שלמעט מקרים חריגים, הפציינטים משוחררים לביתם עוד באותו היום והם נדרשים לשוב למרפאה כשבוע לאחר הניתוח לצורך הסרת התחבושות.

במהלך תקופת ההחלה המתחילה כאמור לעיל מרגע יציאתו של הפציינט מהמרפאה, הוא נדרש להימנע מהרכבת משקפיים ומכל פעילות ספורטיבית וזאת לפרק זמן של שבוע ימים. כמו כן, הפציינט נדרש להימנע מקינוח אפו במהלך תקופה זו. ימי ההחלה הראשונים מלווים לעיתים בכאב המופיע באוזר האף ובנפיחות.

תופעות אלו חולפות מאליהן ברוב המקרים תוך מספר ימים או מספר שבועות מיום הניתוח. במקרים של דימום חריג מאזור האף, הפציינט נדרש להגיע למרפאה ו/או לקבלת טיפול רפואי באופן מיידי. לאחר הסרת התחבושות כשבוע לאחר הניתוח, ניתן לזהות באופן חלקי את תוצאות הניתוח וזאת מכיוון שנדרשת תקופת המתנה בת מספר שבועות עד שהאף מקבל את תצורתו החדשה.

רשלנות רפואית בניתוחי אף – מה חשוב לדעת?

תביעות רשלנות רפואית בניתוחי אף נחשבות לסוג התביעות הנפוץ ביותר בתחום הניתוחים הפלסטיים וזאת לנוכח היקף ניתוחי האף המיושמים מדי שנה בישראל. יחד עם זאת, חשוב לציין שבדומה לכל תביעת רשלנות רפואית אחר, גם תביעת רשלנות בניתוחי אף, חייבת להיות מבוססת על יכולת ההוכחה מצידו של התובע לכך שלאורך שלבי הטיפול (משלב הייעוץ ועד תהליך ההחלמה) התקיימה עוולת רשלנות מצד הצוות הרפואי אשר הובילה לגרימת נזק למטופל.

לפיכך, קיימת חשיבות רבה לכל פעולה אשר התקיימה על ידי הצוות הרפואי החורגת מתחום האחריות המוטלת עליו, בין אם מדובר בפעולה רשלנית כחלק מההכנות להליך הניתוחי, בין אם מדובר בפעולה רשלנית בשלב ההרדמה ובין אם מדובר בהשמטת מידע מצד הצוות הרפואי בכל הנוגע לסיכונים וההשלכות הנלוות להליך הניתוחי. בחלק מהמקרים, תביעות רשלנות רפואית בניתוחי אף, עוסקות במפח הנפש אשר נגרם לפציינט לנוכח תוצאות ניתוחיות אשר אינן עומדות בקנה אחד עם התוצאות הניתוחיות אשר הובטחו לו ו/או הוצגו בפניו במסגרת הליך תיאום הציפיות מצד הצוות הרפואי.

במקרים מסוימים, התרשלות מצד הצוות הרפואי לאורך שלבי הטיפול, עלולה להוביל לנזק פיזי במבנה האף ולבעיות רפואיות שונות הקשורות לאף.

רשלנות רפואית בניתוחי אף – למי פונים?

בדומה לכל תביעת רשלנות רפואית אחרת, גם במקרים של רשלנות רפואית בניתוחי אף, קיימת חשיבות רבה להיוועצות מוקדמת ככל האפשר עם עורך דין העוסק ומתמחה בדיני נזיקין בכלל ובתחום עוולת רשלנות רפואית בפרט. ההיוועצות המוקדמת עם עורך הדין, נועדה בין היתר לבדוק אם יש לכם "קייס" להגשת תביעת רשלנות ולצרכי קבלת הנחיות מפורטות בכל הנוגע לסוגי המסמכים הרפואיים אותם תדרשו לאסוף לצורך הגשת כתב התביעה.

במידת הצורך, עורך הדין יפנה אתכם לקבלת חוות דעת רפואית מרופא מומחה המתמחה בתחום הניתוחים הפלסטיים, כאשר ממצאי חוות הדעת נועדו לצרכי קבלת החלטה בכל הנוגע לסיכוי התביעה וסכום הפיצוי אותו תדרשו בכתב התביעה. לאחר קבלת ההחלטה בנוגע להגשת כתב התביעה, עורך הדין אותו שכרתם ילווה אתכם לאורך כל שלבי ניהול תיק התביעה וייצג אתכם בפני הגופים הרלוונטיים, לרבות, הגוף ו/או הגורם הרפואי אותו אתם תובעים..

 

חשוב לציין שבמקרים רבים, תיקי תביעה בתחום הרשלנות הרפואית ובכללם תיקי תביעת רשלנות בניתוחי אף, נסגרים במסגרת הסכמי פשרה בין הצד התובע לצד הנתבע, ולכן, קיימת חשיבות רבה לשכירת שירותיו המשפטיים של עורך דין רשלנות רפואית המתמחה גם בהליכי ניהול משאים ומתנים למטרות השגת פשרות משפטיות.

יחד עם זאת, חשוב לציין שאחוז לא מבוטל מכלל תביעות הרשלנות הרפואית המוגשות מדי שנה בישראל, מגיע בסופו של דבר לכותלי בית המשפט, ולכן, קיימת חשיבות לשכירת שירותיו של עורך דין רשלנות רפואית בעל ידע וניסיון מוכח בניהול תיקי תביעות בעוולת רשלנות רפואית גם במסגרת ניהול דיונים משפטיים בבית המשפט.

כך או אחרת, חשוב ומומלץ לבחור בעורך דין בעל ידע וניסיון מוכח בניהול תביעות נזיקין שעניינן רשלנות רפואית בניתוחי אף, בין אם מדובר בתביעות רשלנות המוגשות בגין נזק כזה או אחר שנגרם לכם כתוצאה מההליך הניתוחי ובין אם מדובר בתביעות רשלנות המוגשות בגין הסבר לקוי מצד הצוות הרפואי בכל הנוגע להליך הטיפולי משלב הייעוץ המקדים ועד לשלב ההחלמה. כמו כן, קיימת חשיבות רבה להיוועצות עם עו"ד רשלנות רפואית לפני כל נקיטת פעולה לצורך איסוף מסמכים רפואיים ו/או קבלת חוות דעת רפואית וזאת על מנת לפעול על פי הנחיות ממוקדמות הניתנות לכם על ידי עו"ד מנוסה בדיני נזיקין ותביעות רשלנות רפואית.

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו - השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך
דילוג לתוכן