קיימים לא מעט מקצועות בהם נחשפים העובדים לסכנות שונות – ביניהן מחלות עור.
מדובר במקצועות בהם ישנה חשיפה ממושכת ומתמשכת העלולה לגרום נזק לעור, לעתים חמור ואף לסרטן.
במקרים לא מעטים יתכן והנפגע יוכר כמי שחווה אבדן כושר עבודה או כמי שחווה נזקי גוף המסווגים תחת המושג – מחלת מקצוע.
אילו תנאי עבודה וסביבה עלולים לגרום למחלת עור (פגיעה בעבודה / מחלת מקצוע)?
· חשיפה לקרני השמש בשעות היום – פועלי בניין, חקלאים, מצילים, סבלים, גננים ועוד.
· חשיפה לקרינה ולמגע עם חומרים מסוכנים, רדיואקטיביים – עובדי מפעל בתחום האלקטרוניקה, פלסטיק, מתכת, עובדי מעבדה, מדבירים.
· חשיפה לחומרים מסוכנים העשויים לגרום למחלות עור לעובדים בתעשיית הקוסמטיקה, המזון, הטקסטיל, הכימיה והבנייה, עובדים בתחום הרפואה ועובדים בתשתיות.
· עובדים העובדים בסביבה לחה בה ישנו סיכון להתפתחות פטריות וזיהומים אחרים על העור: עובדים בבריכה – חשיפה לפגעי כלור, עובדי ניקיון – חשיפה לפגעי חומרי ניקיון ופגעי הרטיבות התמידית, עובדי מכבסות – חשיפה ללחות ולאדים מעורבים בחומרי כביסה, ועוד.
· עובדים החשופים לאבק וחלקיקים אחרים: עובדי נגריות, עובדי בניין, מורים החשופים לאבק גירים.
· כאלו החשופים לגז, נוזלים, מוצקים – במפעלי תעשייה, מעבדות רפואיות. צבעים (אומנים, מעצבי שיער, צבעי בתים).
מחלות עור – תסמינים
רוב מחלות העור הן דלקתיות, התסמינים למחלות הם גרד, פריחה, אדמומית בעור והפרעות עוריות נוספות.
התפתחות מחלות ממאירות וסרטן עור (מלונמה, BCC, SCC ועוד). עלולה לקרות עקב חשיפה ממושכת לחומרים מזהמים ומסוכנים או עבודה המחייבת חשיפה ארוכה לנזקי השמש למשך שעות ארוכות. לרוב יתגלו התסמינים באמצעות בדיקה על ידי מומחה עור המאתר נגעים גידוליים.
מתי אפשר לקבל פיצוי על פי תקנות הביטוח הלאומי?
הכרה באובדן כושר עבודה תחשב על פי תקנות הביטוח הלאומי במידה ויקבע כי מחלת העור אכן נגרמה מחשיפה במסגרת העבודה לגז, נוזל, מוצק או אבק. לפיכך, כל מחלת עור אשר הנפגע הצליח להוכיח בפני ביטוח לאומי כי נגרמה לו במהלך עבודתו עקב חשיפה בעבודה לשמש, לקרינה או לחומרים מסוכנים ומזיקים, יכולה להיחשב בתור מחלת מקצוע ולזכות את הנפגע בפיצויים והטבות שונות.
שלושה תנאים –
· המחלה נמצאת ברשימת המחלות המוכרת לפי תקנות הביטוח הלאומי.
· המחלה פרצה בזמן שהייתה מוכרת על ידי תקנות הביטוח הלאומי כמחלת מקצוע.
· על התובע להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין העבודה למחלת המקצוע עצמה, דהיינו, הוא לקה בה בגלל עיסוקו וקיים קשר סיבתי ישיר בין היווצרותה הראשונית לתחום עיסוקו.
יש מקרים בהם מחלת העור אינה נכללת ברשימת מחלות המקצוע בביטוח לאומי, ואז יש להוכיח את הפגיעה בעבודה על פי עקרון תורת המיקרוטראומה, כי החשיפה לחומרים מסוכנים או מזיקים הובילה להתפרצות מחלת העור אצל העובד, עקב פגיעות זעירות חוזרות ונשנות בעבודתו.
חליתם או נפגעתם במחלת עור? מעוניינים לדעת האם היא מוכרת כמחלת מקצוע בגינה תוכלו לקבל פיצויים להם אתם זכאים על פי החוק?
מוזמנים להתייעץ איתנו. אנו מטפלים בנושאים של רשלנות רפואית, אובדן כושר עבודה, מיקרוטראומה, נזקי גוף, תאונות דרכים ותאונות עבודה.