הילדים שלנו נמצאים מדי יום במסגרת חינוכית – בגן או בבית הספר. הם משחקים, לומדים ויוצאים לפעילות מטעם המוסד החינוכי, במקום אחר.
להורה שילדו נפגע ולומד במסגרת החינוך החובה קיימות לרוב לפחות שתי עילות תביעה – אחת לפי פוליסת תאונות אישיות לתלמידים והשניה תביעה נזיקית בגין רשלנות.
מה חשוב לדעת בנוגע לביטוח תלמידים ואילו חוקים שייכים לנושא
בחוק חינוך חובה (1949) נקבע כי מי שזכאי לחינוך חינם יהיה מבוטח בביטוח תאונות אישיות באמצעות רשות החינוך המקומית שבתחום שיפוטה נמצא מוסד החינוך שבו הוא לומד.
תשלום עבור ביטוח תאונות אישיות נגבה במסגרת תשלומי ההורים לגן או לבית הספר ויתרה מכך, בישובים בהם גובה הרשות המקומית את דמי הביטוח ישירות מההורים, חל איסור לגבות את דמי הביטוח גם מהגן או בית הספר.
חוק ביטוח הבריאות הממלכתי התשנ”ד – 1994, מקנה לכל התושבים את הזכות לקבל שירותי בריאות באמצעות אחת מקופות החולים. בהתאם לחוק זה, תלמידים שנפגעו בתאונה זכאים לקבל סיוע רפואי בקופת החולים בה הם מבוטחים.
ביטוח תאונות אישיות מכסה את הילדים בכל ימות השנה, בכל שעה, גם בעת הימצאותם מחוץ למוסד החינוכי והינו מכסה מפני פגיעות שאינן מוכרות על ידי הביטוח הלאומי.
חשוב!
תאונה בפוליסת תלמידים מוגדרת כאירוע פתאומי, מוגדר בזמן ובמקום, אשר גרם לנזק גופני או לנזק נפשי. לדוגמא – תאונה תוך כדי משחק או פעילות ספורטיבית, תאונה שנגרמה עקב מפגע או מכשול, פציעה ממעשה קונדס של ילד אחר, נפילה מגובה, תאונה שהיא התעללות נפשית או פיזית, כוויה, חבלה, טביעה ועוד.
ההורים אינם מקבלים בדרך כלל העתק של פוליסת הביטוח ולכן המידע אודות התנאים שלה, היקפה וכיסויי הביטוח אינו מגיע לידיעתם.
כאשר ילד נפגע בעת שהותו בגן או בבית הספר, על ההורים לפנות להנהלת הגן או למזכירות בית הספר כדי לקבל אישור על הנסיבות של המקרה. לאחר מכן, על ההורים למסור את האישור לקופת החולים בה ילדם מבוטח ובאחריותה של קופת החולים להמציא לבית החולים את ההתחייבות.
כאשר התרחש אירוע בו תלמיד הובהל לחדר מיון בבית החולים עקב פציעה, תאונה או מצב בריאותי המחייב פינוי, זכאים הוריו של התלמיד לקבל החזר כספי מלא עבור התשלומים שהיה עליהם להוציא בעקבות האשפוז וזאת מכוח חוק ביטוח בריאות ממלכתי, תשנ”ד- 1994 ופוליסת תאונות אישיות לתלמידים.
כדאי לדעת שניתן לקבל פיצוי מחברת הביטוח גם אם לא נמצא מישהו שהוכחה אשמתו או רשלנותו בהקשר לאירוע הנדון. אירוע המוגדר על פי חוק כתאונה מספק כדי לקבל פיצוי בהתאם לנזק, גם כאשר ההורים או הילד הם אלו שגרמו לנזק באופן לא מכוון.
מה מומלץ לעשות כשהילד שלכם נפגע?
להודיע על כך מיידית להנהלת/מזכירות הגן או בית הספר.
לקבל אישור על התאונה ונסיבותיה – על מנת להציגו בקופת חולים ושישמש אתכם מול חברת הביטוח.
למלא טופס תביעות ביטוח, כן לקבל אישור על ימי ההיעדרות או ימי האשפוז.
לשמור את כל המסמכים הרפואיים והקבלות הקשורים למקרה. הנכם זכאים להחזרים כספיים עבור הוצאות כגון: אמבולנס, רכישה או השכרה של עזרים רפואיים ועוד.
טיפ חשוב נוסף:
תקופת ההתיישנות של ביטוח תאונות אישיות לתלמידים היא 3 שנים ולא 7 שנים כמו במקרים אחרים. היא מתחילה להימנות מהרגע שהילד המבוטח מגיע לגיל 18. עם הגעת הילד לגיל 21 זכאותו לתבוע פיצוי מחברת הביטוח, מכוח פוליסת תאונות אישיות לתלמידים, פגה.
מעוניינים לדעת יותר ולברר את זכויותיכם – אתם מוזמנים לפנות למשרדנו להמשך ייעוץ.