מתי אירוע לבבי או מוחי הינם תאונות עבודה?

עו״ד בנו גליקמן

אירוע לבבי או מוחי

האם שמעתם על חבר או מכר, אולי חלילה חוויתם בעצמכם אירוע לבבי בעת היותכם בעבודה?

זוהי אכן חווייה קשה, לא נעימה ומסכנת חיים.

הידעתם?

הביטוח הלאומי לא מכיר בכל מקרה כזה כתביעה פוטנציאלית המוכרת לקבלת פיצויים כספיים. רבים המקרים בהם מוגשות תביעות ביטוח, הנתבעים לא מצליחים להוכיח כנדרש את פגיעתם והם נותרים ללא פיצוי, או יכולת לטפל כראוי בנזקים הנפשיים והגופניים שנגרמו להם.

כאשר מדובר במקרים קשים בהם הוכר התובע כבעל אחוזי נכות גבוהים או חלילה ארע מוות, הרי שמדובר בסכומי פיצוי גבוהים מאד. יודעים מדוע לא כל תביעה מצליחה? כי לא כל מקרה רפואי שארע בעבודה הוא בבחינת “תאונת עבודה” על פי החוק ושאכן עורך דין תאונות עבודה יכול לסייע.

מתי אירוע לבבי בזמן העבודה מוכר כתאונת עבודה?

על פי החוק, על מנת שאירוע לב או אירוע מוחי יוגדרו כתאונת עבודה על התובע להוכיח כי אותו אירוע לב או אירוע מוחי, נגרם בעקבות “אירוע חריג בעבודה” כלשהו או “מאמץ מיוחד בעבודה” שקרו במסגרת העבודה.

“אירוע חריג” ו”מאמץ מיוחד” – הינם אותם מקרים בהם חווה הנתבע לדוגמא, עומס עבודה חריג שהינו מעבר לנורמה אליה הורגל במקום עבודתו, הודעת פיטורין ללא הכנה מראש, אלימות מילולית, פיסית או האשמות שווא, שינוי תנאי עבודתו באופן מיידי הפוגע באיכות חייו ועוד.

המוסד לביטוח לאומי מכיר בהתקף לב עקב תאונת עבודה, רק כאשר אפשר להוכיח כי ההתקף היה כתוצאה ישירה מאירוע חריג בעבודה אשר לווה בלחצים ובמתחים נפשיים שהיו לעובד עוד בטרם עבר את התקף הלב וזאת בתנאי שלא היו לו גורמי סיכון ידועים מראש.

על גורמי סיכון אלו נמנים – רקע היסטורי של מחלות לב במשפחה, עישון, יתר לחץ דם, מומים מולדים בלב, קריש דם, גיל מבוגר, סוכרת לא מאוזנת, השמנת יתר, טרשת עורקים, הפרעה בשומני הדם ולחץ נפשי חריג. יתכן וגורמי סיכון אלו היו ידועים אבל השפעתם על העובד הייתה קטנה ביותר לעומת האירוע שקרה בעבודה – אשר הוביל באופן ישיר לקרות ההתקף.

לפיכך, תביעות מן הסוג הזה הינן קשות ביותר להוכחה, שכן בדרך כלל קיימים עוד מספר גורמים שונים אצל הנפגע, אשר יכלו להביא לקרות האירוע הלבבי או האירוע המוחי, מלבד אותו אירוע חריג שקרה במקום העבודה.

מתי ניתן להגיש תביעת ביטוח לקבלת פיצויים מביטוח לאומי?

• קיום אירוע חריג בעבודה השונה ממהלך האירועים התקינים המתרחשים מידי יום. חשוב שתהיה לכם היכולת להוכיח את קרות האירוע החריג.

• קיום קשר סיבתי ישיר בין האירוע החריג שארע בעבודה לבין התרחשות האירוע הלבבי.

• השפעתו של האירוע החריג שהיה בעבודה על קרות האירוע הלבבי איננה פחותה מהשפעת גורמי הסיכון האחרים הקיימים, אצל התובע.

הגשת התביעה כרוכה במילוי טפסים, פנייה לרופא מומחה בתחום בו ארעה הפגיעה (במקרים מעין אלו: אירוע לב – קרדיולוג, אירוע מוחי – נוירולוג) בה יחווה המומחה דעתו באשר לקיום הקשר הסיבתי או לאו – בין ה”אירוע החריג” או ה”מאמץ המיוחד” לבין קרות האירוע בעבודה.

חשוב לציין שלעיתים אי מילוי נכון של הטופס לביטוח הלאומי, עלול לגרום להפסד התביעה בין היתר כי טופס התביעה לביטוח הלאומי מהווה את ה”הודאה” הראשונה שלכם.

מוזמנים לפנות ולהתייעץ, כדי לאפשר לעצמכם להגיש תביעה באופן נכון ומיטבי.

אנו מומחים בהכרות מעמיקה וניסיון של שנים רבות בהגשת תביעות ביטוח בגין תאונות עבודה ובאמתחתנו – הצלחה רבה.

 

משרדנו עומד לרשותכם,

אנו מתמחים בתביעות רשלנות רפואית, תאונות עבודה, תאונות דרכים ותביעות ביטוח.

טלפון: 03-6135337 פקס: 03-6134158 (מגדלי התאומים 2 ברמת גן – אזור הבורסה).

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו - השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך
דילוג לתוכן