נפגעתם מטיפול שיניים רשלני? ייתכן שמגיע לכם פיצוי!
מהי רשלנות רפואית בטיפולי שיניים?
רשלנות רפואית בשיניים שונה מכל רשלנות רפואית אחרת וזאת מהטעם הפשוט, שרופא שיניים כללי יכול לבצע כל טיפול בפה שלכם, גם אם הוא אינו מומחה. רופא שיניים כללי אינו חייב להיות מומחה לשיקום הפה, חניכיים, יישור שיניים או אפילו לכירורגיית הפה והלסת כדי לנתח אתכם או כדי להחליף את כל השיניים בפה לשתלים, וזאת בשונה מכל תחום רפואה אחר, שם לא תמצאו מצב שרופא אורטופד מבצע ניתוח בטן.
בגלל הסיבות הללו, לצערנו קיימת בתחום רפואת השיניים רשלנות רפואית גבוהה, כי רוב הרופאים אינם באמת מוסמכים ובעלי מקצוע לבצע טיפולים מסוימים, אך בכל זאת, בגלל שמותר להם והם עברו השתלמות קצרה, הם מבצעים אותם וגורמים לחלק לא מבוטל מהמטופלים לנזקים בלתי הפיכים.
חשוב לציין שרופא שיניים מחויב כלפיכם בחובת זהירות מוגברת כפי שמחויב אליה כל רופא מטפל, ההבדל היחיד בינו לבין הרופאים המטפלים, שרוב הטיפולים נעשים בקליניקה פרטית, והלקוחות לרוב לא באמת יודעים מה ההכשרה המקצועית שלו, מעבר להיותו רופא שיניים כללי עד שלצערם הם נתקלים ברשלנות רפואית בשיניים.
מתי מתחילה או איך מזהים רשלנות רפואית בשיניים?
רשלנות רפואית בטיפולי שיניים עלולה להתחיל מהמפגש הראשון עם רופא השיניים, דהיינו באבחון ובאי שליחת המטופל לביצוע צילומי הדמיה נחוצים (כמו צילום סטטוס, פנרומי או אפילו CT).
הרשלנות הרפואית בשיניים ממשיכה באבחנה לא נכונה וטיפול לא נחוץ לשניים בריאות או טיפול כושל לשיניים חולות שזקוקות לטיפול – כמו שיוף יתר, טיפולי שורש מיותרים או כאלו שבוצעו באופן רשלני, עקירת שיניים בריאות או הכנסת שתלים בלי תוספת עצם או לתוך הסינוס והעצב.
לעתים הכתרים אינם מתאימים וגורמים לכאבים עזים בפיו של המטופל.
לעתים, רוב הלקוחות שלנו מגלים שהייתה רשלנות רפואית בטיפולי שיניים כאשר הבטחות הרופא לא מתממשות, זאת אומרת הכאבים לא עוברים, השיניים עקומות, הפגיעה בסינוס נהיית משמעותית הרבה יותר, ובעיקר כאשר היחס של הרופא הופך להיות חסר סבלנות והוא מתנהג בגסות כלפי המטופלים.
כיצד מוכיחים רשלנות רפואית בטיפולי שיניים?
כמובן שקודם כל פונים לעורך דין רשלנות רפואית ודרכו אוספים את מלוא התעוד הרפואי הרלוונטי לטיפולי השיניים שלכם, כאשר אותו עורך דין לרשלנות רפואית פונה עם סיפור המקרה, משולב עם התעוד הרפואי, למומחה רפואי עצמאי – מתי מתחילה או איך מזהים רשלנות רפואית בשיניים – שיביע עמדתו ודעתו האם בכלל הייתה רשלנות רפואית?
כלל הברזל –
רק מומחה רפואי יכול לקבוע שהייתה רשלנות רפואית, זאת אומרת שקיים קשר סיבתי רפואי בין מעשי הרופא המטפל, שהיו מעשים רשלניים והם אלו שגרמו לנזקים שלכם.
גם את הנזקים שלכם ועלותם תוחם הרופא בחוות דעתו.
טיפ חשוב מאיתנו –
לעתים הלקוחות כועסים על רופאי השיניים שהתנהגו אליהם בגסות ובחוצפה. הלקוחות הללו פונים לעורך דין רשלנות רפואית ורוצים נקמה, והרבה פעמים הם יקבלו את הנקמה אך המחיר הכלכלי יהיה גבוה מאוד.
לא בכל מקרה ורשלנות רפואית בשיניים יש כדאיות כלכלית לפנות לעורך דין רשלנות רפואית – לעתים עלות התביעה המשפטית גבוהה מהנזק שנגרם לכם, וחשוב קודם כל לבדוק נושאים אלו עם עורך דין מומחה לרשלנות רפואית.
מהם הנזקים שניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית ביניים?
- כאב וסבל – זוהי בעצם עוגמת הנפש שנגרמת לנפגע ברשלנות רפואית בשיניים. ככל שהפגיעה משמעותית יותר, ככל שיש יותר טיפולים לעבור וככל שמשך הטיפולים ארוך יותר כך הפיצוי בגין כאב וסבל יגדל.
- הוצאות רפואיות / צד ג' ונסיעות – בהרבה תביעות משפטיות של רשלנות רפואי בשיניים, זה עיקר הנזק הנתבע – כמה יעלה לי לטל בשיניים הפגועות שלי לאורך שנות החיים שנותרו לי. ככל שהאדם צעיר יותר והנזק משמעותי יותר, כך מטבע הדברים הפיצוי שיקבל יהיה גבוה יותר.
כמובן שישנו גם פיצוי על הוצאות של עזרה ונסיעות לקבלת טיפולים רפואיים. - אובדן כושר השתכרות – זהו רכיב יוצא דופן בתביעות רשלנות רפואית בשניים והוא קיים בעיקר אם ישנה פגיעה עצבית או פגיעה בסינוס שגורמות לפגיעה אפשרית בכושר ההשתכרות.
- פגיעה אסתטית – יכולה להיות פגיעה משמעותית כאשר נוצר עיוות בפנים והיא בהחלט תוביל לפיצוי בגין אובדן ופגיעה בכושר ההשתכרות.
הגשת תביעה:
בדקתם הכל, התייעצתם עם עורך דין רשלנות רפואית וגיליתם שאכן ישנה כדאיות כלכלית בהגשת תביעת רשלנות רפואית בשיניים.
כעת יהיה עליכם להיפגש עם המומחה שלכם, שיבדוק אתכם ויכתוב את חוות הדעת שהיא תהיה הבסיס החשוב ביותר להגשת כתב התביעה.
המלצתנו – להשקיע בבחירת המומחה הרפואי מטעמכם כמה שיותר, כי זה הלב של התביעה שלכם.
משרדנו כמובן כאן לרשותכם, לכל התייעצות ושאלה שיש לכם בקשר לרשלנות רפואית בשיניים, כך שאל תהססו לפנות אלינו ולמצות את זכויותיכם.
בריאות לכולם.