רשלנות רפואית קורונה

עו״ד בנו גליקמן

עורך דין נזקי גוף

 

בתקופה האחרונה, החלו להתעורר שאלות בנוגע לרשלנות רפואית וקורונה. הסוגיה קפצה למודעות הציבור בעקבות מקרה טראגי שבו מטופל נותק ממכונת הנשמה מבלי שאיש מהצוות הרפואי שם לב.

הסוגיה מעלה את התהייה הכללית: האם ניתן לתבוע על רשלנות רפואית בתקופה של מגיפה עולמית חדשה ובלתי ידועה?

ישנם משפטנים הטוענים כי הנסיבות הקשות ששררו במערכת הבריאות מאז פרוץ המגיפה, כולל עומס חולים רבים ומחסור בכוח אדם ובמשאבים, ובשילוב עם העובדה שמדובר בנגיף שלא היה ידוע למדע, עשויים להקנות חסינות נגד תביעת רשלנות רפואית קורונה.

מומחים אחרים טוענים שבהסתמך על מקרי עבר ברי השוואה, ניתן דווקא להעלות על הדעת רשלנות רפואית בשלבי אבחון הנגיף או הטיפול במחלה.

מהי בכלל רשלנות רפואית קורונה וכיצד מוכיחים שהתרחשה?

באופן כללי, ההוכחה בדבר התרחשותה של רשלנות רפואית כוללת שלושה מרכיבים. ראשית, יש להוכיח כי התקיימה התרשלות מצד הגורם הרפואי האחראי (הנתבע). שנית, יש להראות כי נגרם נזק למטופל (התובע). שלישית, צריך להוכיח שעל הגורם שהתרשל חלה חובת זהירות כלפי המטופל.

בהקשר של מחלת הקורונה, הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית קורונה דורשת מהתובע להראות את הנזק שנגרם כתוצאה מטיפול הנתבע, להוכיח את מעשה ההתרשלות עצמו בעת הטיפול או האבחון, וכן להציג את האופן שבו הנזק נקשר למעשה הרשלני.

מהם סוגי הרשלנות הרפואית הפוטנציאלית בהקשר לקורונה?

  • אבחון שגוי

כפועל יוצא מהעומס הכבד שהוטל על מערכת הבריאות בזמנו, לצד המחסור בבדיקות בתחילת המשבר, מומחים צפו כי מקרי הרשלנות הנפוצים ביותר עתידים לנסוב סביב אבחון שגוי של המחלה, כולל הימנעות מביצוע בדיקה שהייתה מגלה בסבירות גבוהה כי המטופל לקה בנגיף.

  • טיפול לקוי

רשלנות רפואית בגין טיפול לקוי במחלת הקורונה, לאחר שזו כבר אובחנה אצל המטופל, הייתה בזמנו אופציה ריאלית למדי. זאת, בהתחשב פעם נוספת בעומס הרב ששרר במרפאות ובתי החולים, מה שהגביר את הסיכוי לטעויות אנוש וחוסר היכרות עם המידע, ההנחיות והנהלים שהשתנו חדשות לבקרים.

את מי תובעים במקרה של רשלנות רפואית קורונה?

סוגיה משפטית סבוכה נוספת נוגעת לזהות הצד הנתבע. בזמנים רגילים, מרבית התביעות בגין רשלנות רפואית מכוונים כלפי הרופאים שטיפלו בתובע ובית החולים או המרפאה שבמסגרתם ניתן האבחון או הטיפול.

עם זאת, במקרה הייחודי של הקורונה רשלנות רפואית עשויה להיות בלתי-רלוונטית שכן המדינה היא הגורם שלא סיפק את המשאבים הדרושים להתמודדות עם התפרצות המגיפה (לדוגמא: מכונות הנשמה, תקנים לצוות רפואי ומיטות טיפול).

לסיכום:

למרות שאבחונים וטיפולים במחלת הקורונה הם דבר חדש בנוף המדעי והרפואי, מטופלים עודנם זכאים לקבל שירות רפואי מיטיב ומיטבי. בהתאם לזאת, במידה ועולה החשש כי מטופל נפגע מהתרשלות מצד הגורמים הרפואיים שטיפלו בו, מומלץ להיוועץ בעורך דין מקצועי המומחה ברשלנות רפואית.

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו -
השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך

שיחה עם נציג

×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן