רשלנות רפואית בשיתוק מוחין

עו״ד בנו גליקמן

רשלנות רפואית – שיתוק מוחין

שיתוק מוחין (CP) הוא הגדרה כוללת למספר ליקויים נוירולוגיים הנגרמים כתוצאה מנזק מוחי הנגרם לעובר ו/או לתינוק במהלך ההיריון או הלידה או לאחריה. שיתוק מוחין מלווה בדרך כלל בשיתוק הגפיים ונזקיו ההתפתחותיים באים לידי ביטוי כהפרעה תפקודית, הפרעה בדיבור, פיגור שכלי ועוד. חשוב לציין שתסמיני וחומרת הפגיעה הנוירולוגיות, יכולים להתגלות רק בשלבים מתקדמים יותר בחיי התינוק, וזאת לנוכח עיכוב התפתחותי אליו ניתן לשים לב רק לאחר מספר חודשים מיום הלידה. לפיכך, חלה אחריות מצד הצוות המטפל לעקוב אחר כל שינוי בקרב יילודים עם גורמי סיכון לשיתוק מוחין ו/או בקרב פעוטות בהם התגלו תסמינים המעוררים חשד לפגיעה מוחית.

מהם גורמי הסיכון לשיתוק מוחין?

הפרעה נוירולוגית הגורמת לשיתוק מוחין, עלולה להתרחש על רקע גורמי סיכון שונים שהנפוץ שבהם הינה פגות (לידה לפני מועדה המשוער), כאשר גורמי סיכון נפוצים נוספים כוללים: ירידה באספקת החמצן למוח, זיהומים שונים, מצבים מולדים המתרחשים על רקע הימצאותם של מומים התפתחותיים במוח, אוטם מוחי הנובע כתוצאה מחסימת זרימת הדם למוח, חבלות מוחיות ועוד.

שיתוק מוחין – אבחון

עיקר האבחנה של שיתוק מוחין היא קלינית, כאשר בירור החשד בנוגע לשיתוק מוחין מתרחש ברוב המקרים על רקע הימצאותם של תסמינים אופייניים כגון: עיוותים ופרכוסים, איחור התפתחותי, מתח שרירים ירוד, קשיי אכילה ובליעה, בעיות נשימה ועוד. הבירור הראשוני כולל סדרה של בדיקות אשר נועדו לשלול מצבים רפואיים אחרים המתאפיינים גם הם בתסמינים אלו, כאשר הבדיקות המקיפות יותר לבירור חשד לשיתוק מוחין כוללות: בדיקות הדמיה כגון: MRI מוח ו-אולטרסאונד, בדיקת EEG ובדיקות דם לאבחון מחלות גנטיות ו/או מחלות מטבוליות.

חשוב לציין שקיימת חשיבות רבה לאבחון מוקדם ככל האפשר, וזאת אף על פי שלא תמיד ניתן לאבחן מראש מצב של שיתוק מוחין. חשיבותו של האבחון המוקדם נובעת לנוכח הצורך במתן טיפולים שיקומיים כגון: טיפול אורטופדי המיועד לתיקון פגמי שרירים ועצמות, טיפולי פיזיותרפיה המיועדים לשיפור היציבות, הגמישות וכדומה, טיפול ריפוי בעיסוק המיועד לשיפור מיומנויות מוטוריות וכדומה וטיפול תרופתי המיועד להקלה על נושקות שרירי הגוף.

תביעת רשלנות רפואית במקרה של שיתוק מוחין – מה חשוב לדעת?

העילות המאפשרות הגשה של תביעת רשלנות רפואית במקרה של שיתוק מוחין, הן רבות ומגוונות, וזאת לנוכח גורמי הסיכון הרבים הנלווים לאורך כל תקופת ההיריון, הלידה ולאחריה. בין יתר העילות האפשריות להגשת תביעת רשלנות רפואית בגין שיתוק מוחין ניתן למצוא שתי עילות מרכזיות, האחת לנוכח מעקב היריון רשלני, והשנייה לנוכח רשלנות במהלך הלידה.

מעקב הריון רשלני עלול להתרחש על רקע אי אבחון פגמים מולדים, אי גילוי מצבים רפואיים העלולים לגרום לשיתוק מוחין אצל העובר, אי ביצוע בדיקות למחלות זיהומיות ופעולות מעקב רשלניות בכל הנוגע להתפתחות העובר ומצבה של נושאת ההיריון.

רשלנות במהלך הלידה עלולה להתרחש על רקע קבלת החלטות שגויה מצד הצוות המיילד, לרבות, רשלנות באבחון מצוקה עוברית במהלך הלידה, אי ביצוע ניתוח קיסרי בזמן, רשלנות בביצוע לידת ואקום ו/או לידת מלקחיים, לידה מהירה ו/או איטית מדי אשר גרמה לנזק מוחי לעובר ופעולות רשלניות נוספות במהלך הלידה העלולות להתרחש בין היתר על רקע הערכה שגויה של משקל העובר.

חשוב לציין שתביעות רשלנות בשיתוק מוחין, ניתנות להגשה גם בעילת רשלנות מייד לאחר הלידה וזאת לנוכח אי אבחון של זיהומים ו/או דלקת קרום המוח בקרב העובר ולנוכח רשלנות בטיפול במקרים של ירידת דופק, דימום והפסקת נשימה אצל העובר. עילות נוספות להגשת תביעת רשלנות רפואית בשיתוק מוחין, קשורות לאבחון שגוי ו/או מאוחר של שיתוק מוחין באמצעות הליך בירור רפואי מקיף החייב להיעשות בכל אותם מקרים בהם עולה חשד לשיתוק מוחין בקרב היילוד.

תביעות רשלנות בשיתוק מוחין – למי פונים?

בדומה לכל תביעת רשלנות רפואית אחרת, גם תביעות רשלנות בשיתוק מוחין, מחייבות אתכם לשכור את שירותיו של עורך דין רשלנות רפואית המתמחה בכל ההיבטים המשפטיים הנלווים להגשת תביעת נזיקין בגין עוולה רפואית. היוועצות מוקדמת עם עו”ד רשלנות רפואית, תאפשר לכם לפעול בהתאם להנחיותיו המקצועית החל משלב איסוף המסמכים הרפואיים הנדרשים לצרכי הגשת התביעה , דרך הפנייה לקבלת חוות דעת רפואית מרופא מומחה ועד לשלבי הגשת התביעה וניהול התביעה אל מול הגופים הרלוונטיים.

חשוב לציין שהיוועצות מוקדמת עם עורך דין רשלנות רפואית, תאפשר לכם לבחון בהיבט המשפטי את סיכויי התביעה וזאת בטרם נקיטת צעדים משפטיים כאלו ואחרים. בכל אותם מקרים בהם יתברר ויוחלט (בהתאם להמלצות עורך הדין המתבססות על חוות הדעת הרפואית) להגיש תביעת רשלנות רפואית בשיתוק מוחין, סכום הפיצויים ייקבע על פי הנזק שנגרם בעקבות האבחון ו/או הטיפול הרשלני ובהתאם להשלכות העתידיות של הנזק המוחי אשר נגרם לעובר. תביעות רשלנות רפואית בשיתוק מוחין, הן ברוב המקרים תביעות נזיקין בהיקף סכומי פיצוי גדולים, וזאת בהתאם להיקף הנזק המוחי אשר נגרם ליילוד.

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו -
השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך

×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן