רשלנות רפואית ברפואת עור

עו״ד בנו גליקמן

תביעות רשלנות רפואית - רפואת עור

רפואת עור (דרמטולוגיה), מתמקדת בכל המאפיינים הפיזיולוגים, הפתולוגיים והאנטומיים של עור גופינו (מערכת הכסות) הנחשב לאיבר הגדול ביותר בגופנו ומהווה כ-15% ממשקלנו. תחום רפואת העור מיועד למטרות אבחון וטיפול במחלות ובעיות עור שונות, כאשר את מחלות העור ניתן לסווג לחמישה סוגים שונים של מחלות: מחלות עור דלקתיות (אקזמה, אקנה, פסוריאזיס וכו), מחלות עור זיהומיות (מחלות מין למיניהן, פטרת וכו), מחלות עור אלרגיות, מחלת עור רב מערכתית ומחלות עור גידוליות (סרטן העור, לימפומה, מלנומה).

מה חשוב לדעת על מחלות עור?

כל אחד מחמשת סוגי מחלות העור המופיעות לעיל, מתאפיין בתסמינים שונים שבחלקם מופיעים בכל סוגי מחלות העור, לרבות, גרד, אדמומיות, פצעונים וכו. לפיכך, אבחנה מדויקת של סוג מחלת העור מחייב הליך בירור רפואי מקיף המסתייע בסוגי אבחון שונים כגון: אבחון פתולוגי, מבדקים אלרגניים, ביופסיה, תרבית ועוד.

בירור מחלות עור מתבצע ברוב המקרים על ידי רופא עור מומחה, כאשור סוג האבחון מותאם לתסמינים השונים המופיעים על פני שטח העור. במקרים של מחלות עור גידוליות, קיימת חשיבות רבה להליך אבחון בראש הראשון בו אתם מזהים נקודות חן חשודות המופיעות על פני שטח העור. אבחון מקדים של מחלת עור גידולית, הכרחי להתאמת אופי וסוג הטיפול ואף יכול להציל חיים.

טיפול במחלות עור מותאם באופן פרטני לכל מטופל בהתאם לסוג מחלת העור ממנה הוא סובל, חומרת התסמינים ומצבו הבריאותי. בין יתר סוגי הטיפולים המוצעים כיום למטרות טיפול במחלות העור השונות ניתן למצוא את הטיפול המקומי, הטיפול הכירורגי, הטיפול הפוטותראפי, הטיפול הטופיקאלי ועוד. בדומה להליך אבחון מחלת העור, גם התאמת סוג הטיפול, נקבעת על ידי רופא עור מומחה.

חשוב לדעת: חלק גדול מסוגי הטיפולים המיועדים למטרות טיפול במחלות עור מסוג: אלרגיות, דלקתיות וזיהומיות, מיושמים באמצעות טיפול תרופתי אליו עלולים להתלוות תופעות לוואי, סיבוכים וסיכונים כאלו ואחרים. לפיכך, קיימת חשיבות רבה לאבחון מחלת העור והתאמתה המדויקת של התרופה הנדרשת לצרכי הטיפול בה.

כמו כן, מומלץ לבצע בדיקות דם ובדיקות רגישות למרכיבי התרופות על מנת להימנע מתופעות לוואי שכיחות כגון: דלקות, כוויות, זיהומים, פצעי עור מוגלתיים ואפילו התפשטות המחלה לאזורי גוף נוספים מעבר למקום הימצאותם טרם קבלת הטיפול התרופתי.

סרטן העור – מה חשוב לדעת?

כמחצית מכלל מקרי הסרטן המתגלים בישראל מדי שנה הם מקרים של סרטן העור. סרטן עור הנמנה של מחלות העור הגידוליות, הוא למעשה גידול סרטני בעור המתפתח בתאי העור, בקרמת השריר, בתאי העצב ובכלי הדם. סרטן העור ניתן לאבחון מקדים מייד עם הופעתם של סימנים חשודים על שטח העור.

סימנים אלו כוללים בין היתר: הופעת נקודות חן חדשות, שינוי צורה ו/או גוון של שומה קיימת בעור, תחושת גרד ועקצוץ בשומה קיימת ועוד. אבחון מקדים של סרטן עור, מאפשר התאמת טיפול ייעודי הנקבע בהתאם לאופיים ומיקומם של הממצאים על גבי שטח העור. ברשימת הטיפולים הניתנים כיום למטרות טיפול בגידולי עור סרטניים ו/או קדם סרטניים נכללים טיפולים שונים כגון:

טיפול חיצוני (טופיקלי) – טיפול המיושם באמצעות משחות ו/או חנקן נוזלי. טיפול זה מיועד בעיקר למקרים בהם מדובר במקרי סרטן עור שאינם מלנומה (בשלבי התפתחות התחלתיים בלבד) ובמקרים קדם סרטניים.

טיפול פוטודינמי – טיפול המיושם באמצעות גלי אור ו/או לייזר. טיפול זה מיועד לכלל המקרים בהם אובחנו נגעים עוריים רבים על פני שטח העור.

טיפול כירורגי – טיפול המיועד לצרכי הסרת נגעים חשודים

טיפול מוהס – טיפול כירורגי המיועד למטרות הסרת גידולים המופיעים בשטח הפנים, הקרקפת והאוזניים.

מהי רשלנות רפואית ברפואת עור?

רשלנות רפואית ברפואת עור עלולה להתרחש בכל אותם מקרים בהם אתם נדרשים לקבלת טיפול רפואי/תרופתי לצרכי התמודדות עם מחלת עור כזו או אחרת, ובכל אותם מקרים בהם תדרשו לאבחון מחלת עור, כאשר התרחשותה של רשלנות רפואית ברפואת עור, נובעת על רקע קבלת טיפול לא נכון ועל רקע אבחון שגוי ו/או אבחון מאוחר של מחלת העור.

בדומה לכל תחום רפואי אחר בו עלולות להתרחש עוולות רשלנות, גם בתחום רשלנות רפואית ברפואת עור, התנאי להוכחת עוולת הרשלנות הוא קשר סיבתי בין הנזק הרפואי ו/או הנפשי אשר נגרם לכם כתוצאה מקבלת טיפול רפואי לא נכון ו/או אבחון שגוי ו/או אבחנה מאוחרת של מחלת העור ממנה אתם סובלים.

“מידת הזהירות” בהקשר של אבחון ו/או מעקב אחר מחלות עור

מידת הזהירות הינו מונח משפטי בתחום הרשלנות הרפואית במסגרתו מוגדרת האחריות המוטלת על כל גורם רפואי לאורך כל שלבי הטיפול הרפואי אותו הוא מעניק לפציינט, החל משלב הבירור הרפואי הראשוני, דרך שלבי ההפניה לקבלת טיפול רפואי דחוף (חדר מיון) ו/או הפניה לרופא מומחה ועד לשלבי המעקב והממצאים אחר בדיקות האבחון.

בתחום רפואת העור, כאשר אדם ניגש לרופא עור ו/או לרופא משפחה לצורך בירור בנוגע לתסמינים כאלו ואחרים מהם הוא סובל לאחרונה, על הרופא מוטלת מידת הזהירות לאורך כל שלבי בדיקת הממצאים החשודים ו/או התסמינים מהם המטופל סובל, כאשר גם במקרים בהם מדובר בממצא תקין, מחובתו של הרופא לקיים מעקב מסודר ולוודא שהמטופל מגיע לכל אחת מבדיקות המעקב.

מידת הזהירות במקרים אלו, מחייבת את הרופא גם במקרים בהם המטופל אינו מגיע לבדיקות המעקב, ועל הרופא לתאם איתו מועדי הגעה חדשים ואף לשלוח תזכורות לצורך כך.

תביעת רשלנות רפואית נגד רופא עור – מה חשוב לדעת?

בכדי להגיש תביעה משפטית בגין עוולת רשלנות רפואית כנגד רופא עור, מוטלת על התובע ובא כוחו (עורך הדין המייצג אותו), חובת ההוכחה בכל הנוגע לקשר סיבתי בין הנזק הרפואי/נפשי ממנו הוא סובל לבין עוולת הרשלנות בגינה הוא מתכוון להגיש את התביעה בהקשר של טיפול רפואי/תרופתי ו/או אבחון שגוי ו/או מאוחר של מחלת עור.

בדומה לכל הליך הגשה של תביעת רשלנות רפואית, גם במקרים של תביעת רשלנות רפואית כנגד רופאי עור, עורך הדין המייצג את הלקוח, מקיים מולו הליך בירור מקדים במסגרתו ניתן לבחון את סיכוי הצלחתה של התביעה ונקבע סכום הפיצוי הנדרש בכתב התביעה. במקביל, התובע נדרש להצטייד בחוות דעת רפואית מטעם רופא עור מומחה. חוות הדעת חייבת לכלול בתוכה פירוט מקיף בדבר עוולת הרשלנות והנזקים אשר נגרמו לתובע בעקבותיה.

כמו כן, חוות הדעת חייבת להתייחס לסיכוי ההחלמה של המטופל, הטיפולים הנדרשים לנוכח הנזק שנגרם לו.

 

היקף סכום הפיצוי המופיע בכתב התביעה, נקבע בין היתר בהתאם לממצאי חוות הדעת הרפואית של רופא עור מומחה ובהתאם לחומרת הנזק הרפואי/נפשי אשר נגרם לתובע, לרבות, כלל ההוצאות הכספיות להן הוא נדרש לצרכי טיפול רפואי מיום קרות מקרה הרשלנות הרפואית בגינו הוא תובע ועד יום הגשת התביעה בשקלול ההוצאות הרפואיות להן הוא יידרש בעתיד לבוא.

מתי מומלץ לפנות לשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית בתחום רפואת העור?

פנייה יזומה לעורך דין רשלנות רפואית בתחום רפואת העור, מומלצת לכל מטופל החושד כי רופא העור אצלו הוא טופל נהג ברשלנות וכתוצאה מכך נגרם לו נזק רפואי ו/או נפשי. במקרים אלו, היוועצות מוקדמת עם עורך הדין תאפשר לכם לבסס את כתב תביעתכם ולהגדיל את סיכויי הצלחתה של התביעה.

הפנייה היזומה מצידכם לשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית ברפואת עור, חייבת להיעשות לפני כל פעולה אותה אתם מבצעים לצורך הגשת התביעה, לרבות, איסוף המסמכים הרפואיים הנדרשים לצורך הגשת התביעה ופנייה לקבלת חוות דעת רפואית מטעם רופא עור מומחה.

תביעות רשלנות רפואית בכל תחום רפואי, לרבות, תחום רפואת העור, הן תביעות משפטיות מורכבות ומתמשכות המחייבות אתכם להסתייע בשירותיו של עו”ד רשלנות רפואית מנוסה ומיומן המודע לכל ההיבטים המשפטיים הנלווים להגשת תביעות נזיקין וניהול תביעות רשלנות רפואית משלב איסוף המסמכים הרפואיים והעדויות הרלוונטיות, דרך שלבי הגשת חוות דעת רפואית לכתב התביעה ועד לניהול הליכי התביעה בכל אחד מסוגי הערכאות הקיימות.

בדומה לכל תחום רשלנות רפואית אחר, גם בתחום רשלנות רפואית ברפואת עור, חלק גדול מהתביעות מסתיימות בהסכמי פשרה בין הצדדים ובקביעת סכום פיצוי, ולפיכך, חשוב ומומלץ לשכור את שירותיו של עו”ד רשלנות רפואית המתמחה גם בניהול הליכי משא ומתן אל מול הגורמים הרלוונטיים לצורך השגת פיצוי כספי גבוה ככל הניתן.

חשוב לזכור שקיימת תקופת התיישנות להגשת תביעות רשלנות רפואית, ולכן, מומלץ וחשוב להיוועץ עם עורך דין קרוב ככל הניתן למועד בו התקבל השירות/טיפול רפואי בגינו אתם עתידים להגיש את התביעה.

למידע נוסף בנושא ויצירת קשר עם עורך דין רשלנות רפואית ברפואת עור לחצו כאן או חייגו: 03-6135337

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו - השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך
דילוג לתוכן