רשלנות רפואית בסרטן הכבד

עו״ד בנו גליקמן

רשלנות רפואית בסרטן הכבד

 

סרטן הכבד הינו גידול של רקמות ניאו-פלסטיות ממאירות המופיע ברקמה העוטפת את הכבד או בתוכו. סוג זה של סרטן נחשב לאחד מסוגי הסרטן המסוכנים ביותר וזאת לנוכח העובדה שהוא מתפשט במהירות בגוף מבין כל סוגי הגידולים המוכרים.

סרטן הכבד מסווג לשני סוגי סרטן עיקריים, האחד, סרטן ראשוני בכבד המסווג על פי התאים בהם הוא החל להתפתח: הפטומה שהוא הסוג הנפוץ ביותר של סרטן הכבד הראשוני, כולנגיוקרצינומה שהוא סרטן של צינור המרה ו-אנגיוסרקומה הנחשב לסוג נדיר של סרטן הכבד המתחיל מכלי הדם של הכבד.

הסוג השני של סרטן הכבד ידוע בשם סרטן גרורתי (שניוני) והוא למעשה מחלת סרטן הכבד שהתפשטה לאיבר אחר מהמקום בו היא התפתחה לראשונה. סוג זה של סרטן מתפתח ברוב המקרים מסרטן ראשוני במעי הגס, בשד, בלבלב, בקיבה, בוושט, בריאה, בעור ו/או מגידולים של המעי הדק.

גורמי המחלה

הגורם העיקרי לסרטן ראשוני בכבוד אינו ידוע, אך יחד עם זאת ידועים מספר גורמים העלולים להעלות את הסיכון לחלות בסרטן מסוג זה, וביניהם: מחלת שחמת הכבד, מחלת הכבד השומני אשר אינה נובעת מצריכת אלכוהול, עודף ברזל בגוף, סוכרת מסוג 2, עישון ומשקל גוף עודף.

חשוב לציין שסרטן ראשוני בכבד נפוץ יותר אצל גברים לעומת נשים ובדרך כלל הוא מופיע בקרב אנשים בגיל העמידה. כמו כן, קיימים גורמי סיכון נוספים למחלה כגון: היסטוריה משפחתית, מערכת חיסון חלשה, נטילת סטוריאידים אנבוליים בתדירות גבוהה וחשיפה מתמשכת לכימיקלים ורעלנים.

תסמיני המחלה

סרטן ראשוני בכבד, בדומה לסרטן גרורתי (שניוני) בכבד, אינו מלווה (ברוב המקרים) בתסמינים כאלו ואחרים בשלבי ההתפתחות הראשונית של המחלה. יחד עם זאת, קיימים מספר “סימני אזהרה” המחייבים אתכם לקיים בדיקות מקיפות לבירורם, וביניהם: אובדן תיאבון ו/או תחושת שובע מהירה מאוד, ירידה במשקל ללא סיבה ידועה, בחילות והקאות, חום גבוה המלווה בתסמינים שונים דמויי שפעת, תחושת אי נוחות בבטן העליונה, צהבת ונפיחות בטנית מתמשכת.

סימנים אלו מחייבים אתכם לגשת לרופא המשפחה לצורך בירור רפואי מעמיק, וזאת אף על פי שהם נחשבים לתסמינים שכיחים למצבים רפואיים אחרים שאינם בהכרח סרטן הכבד.

 

אבחון סרטן הכבד – כיצד?

אבחנת המחלה נעשית במסגרת הליך בירור רפואי המתחיל בדרך כלל אצל רופא המשפחה וממשיך בהפניה לרופא מומחה הנדרש לתעד את ההיסטוריה הרפואית שלכם ולבצע בדיקת גופנית לצד בדיקות דם לצורך בירור מצבכם הבריאותי הכללי ותפקודי הכבד.

המשך הבירור הרפואי לאבחון המחלה נעשה באמצעות בדיקות שונות הכוללות: סריקת אולטרסאונד, סריקת CT, סריקת MRI, לפרוסקופיה, אנגיוגרפיה של הכבד ובדיקת ביופסיית כבד.

טיפול בסרטן הכבד- מה חשוב לדעת?

בדומה לכל סוג סרטן אחר, גם טיפול בסרטן הכבד חייב להיעשות על ידי צוות מומחים רב תחומי המורכב בין היתר ממומחים למחלות כבד, מומחים ברפואה גרעינית, מומחים בהדמיה פולשנית, אונקולוגים, כירורגים ומומחים בהדמיה. תכנון הטיפול על ידי צוות זה יקבע בהתאם למיקום הגידול בכבד, גודל הגידול ו/או מספר הגידולים המופיעים בכבד, מידת התפשטות הגידול אל מחוץ לכבד, מידת הפגיעה בכלי דם בכבד ורמת תפקודי הכבד ומצבו הבריאותי הכללי של החולה.

ברוב המקרים, טיפול בסרטן הכבד הינו טיפול מקומי הכולל את הפעולות הרפואיות הבאות:

  • הסרה כירורגית של הגידול – פעולה כירורגית המיועדת בעיקר לסרטן ראשוני בכבד במדיה והגידול טרם התפשט לאזורים מחוץ לכבד.
  • השתלת כבד – פעולה המיועדת לחולים הסובלים מגידולים עד 5 ס”מ.
  • אבלציה – פעולה רפואית במסגרתה מחדירים גלי רדיו לאזור הגידול. גלי הרדיו גורמים למיגור הגידול באופן ישיר ושיטה טיפולית זו מיועדת בעיקר לחולים אשר אינם נמצאו מתאימים לפעולה הכירורגית ו/או לפעולת ההשתלה.
  • TACE- טיפול במהלכו מזריקים חומר כימותרפי לאזור הגידול.
  • SORFANIB – טיפול סיסטמי באמצעות כדורים המאריכים חיים. טיפול זה מיועד לחולים הנושאים סוג מסוים של מוטציה גנטית אשר גרמה לגידול הסרטני.

חשוב לציין שלאחר השלמת כל אחד מהטיפולים בסרטן הכבד, החולה נדרש לסדרה של בדיקות מעקב המתבצעות לאורך מספר שנים בתדירות הולכת ופוחתת. בדיקות המעקב כוללות בין היתר בדיקה גופנית, בדיקות דם, סריקות הדמיה ובדיקות נוספות בהתאם לצורך.

רשלנות רפואית בסרטן הכבד – מה חשוב לדעת?

בדומה לכל מקרה אחר של רשלנות רפואית, גם רשלנות רפואית בסרטן הכבד, עלולה להתרחש על רקע סיבות שונות הכוללות בין היתר: אי זיהוי מוקדם (מצד רופא המשפחה) של הסימנים המחייבים בירור רפואי מקיף, אי הפניה לקיומן של אחת מהבדיקות הנדרשות, פענוח שגוי של ממצאי הבדיקות, אבחון מאוחר ו/או אי אבחון של התפשטות הסרטן מהכבד לאזורים אחרים בגוף, רשלנות רפואית במסגרת טיפול בסרטן הכבד (כולל רשלנות בהליך כירורגי להסרת הכבד, רשלנות בהליך השתלת כבד, רשלנות במתן טיפול כימותרפי וכו).

 

רשלנות רפואית בסרטן הכבד- למי פונים?

בכל אותם מקרים בהם מתעורר חשד לגבי התרחשותה של רשלנות רפואית בסרטן הכבד (אבחון וטיפול כאחד), חשוב לפנות בהקדם האפשרי לשירותיו של עו”ד רשלנות רפואית המתמחה בכל סוגי תביעות הרשלנות הרפואית.

בשלב הראשון, עורך הדין יקיים עימכם בירור מקיף בנוגע לנסיבות המעוררות חשד להתרחשותה של רשלנות רפואית, ובמידת הצורך, הוא יפנה אתכם לקבלת חוות דעת מרופא מומחה ויסייע לכם לאסוף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לצורך הגשת התביעה.

בשלב השני, עו”ד רשלנות רפואית שהוא למעשה עורך דין נזקי גוף, יגבש את כתב התביעה במטרה להוכיח קשר נסיבתי בין האופי הרשלני של הטיפול/אבחון לבין הנזק הגופני שנגרם לכם ובהתאם למידת הנזק הוא ייקבע את סכום הפיצויים הנדרש בכתב התביעה. לפרטים נוספים בנושא, צרו איתנו קשר כאן

.

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו -
השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך

×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן