רשלנות רפואית בניתוחים קוסמטיים

רשלנות רפואית בניתוחים קוסמטיים

אישה המבקשת לעבור ניתוח להרמת עפעפיים או שינוי מבנה האף או מילוי קמטים וכך הלאה, מגיעה לייעוץ עם מנתח פלסטי במרפאה מוכרת בעלת מוניטין גבוה, ומקבלת הסברים לגבי ההליך. המנתח מהלל את יתרונות הטיפול, מגבה את הצהרותיו בתמונות של ‘לפני ואחרי’, ומדבר פחות על הסיכונים או הסיבוכים האפשריים. האישה מבקשת להיראות כמו בתמונות, ומסכימה בשמחה לעבור את ההליך.

התסמינים לרשלנות רפואית בניתוחים קוסמטיים

לצערה הניתוח להרמת עפעפיים הסתבך, וכעת היא סובלת מדימום בעיניים, יובש, וחוסר סימטריה של שתי העיניים. חייה משתנים מקצה לקצה, כעת הפעולות היום יומיות הפכו לנטל והיא משתמשת על בסיס יום יומי במשחות וג’לים מיוחדים, ישנה עם מסכה קיים סיכון לעיוורון.
לכאורה מדובר על תסריט של סדרה ריאליטי אך בפועל מדובר על חוויה יום יומית של רבות ורבים מהמטופלים בתחום האסתטי.

אותה אישה ככל הנראה תיאלץ לעבור ניתוח מתקן ולשגרת חייה נכנסו ביקורים בלתי פוסקים במרפאות מומחים שונים, היוועצויות בלתי פוסקת עם רופאים, נטילת תרופות ועגמת נפש רבה מלהכיל. אותה אישה מתביישת לשוב לעבודתה ואף מתביישת לצאת מביתה, כאשר כל שרצתה הוא הליך קצר ופשוט בו אין סיכון, אלא רק הצלחה להיראות יותר טוב ולהרגיש שלם עם עצמך. אותה לקוחה פגועה ופצועה מחליטה להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד המנתח הפלסטי.

ההגנה תטען שכל ניתוח כרוך בסיכונים והסיכונים ברורים ומובנים לכל אדם, יתכן ואמירות שכאלו נשמעות לכם מוצדקות בחלקן, במיוחד ששיקולי האישה לעבור את הניתוח נבעו בעיקרם מבחירה ולא כורח המציאות הרפואית אבל אין זה בפועל כך כי תוצאות הליך קוסמטי כושל שהוביל לסיבוכים יכולים לעתים להוות עילה אמיתית לתביעת רשלנות רפואית.

מהי אחריות הכירורג הפלסטי במהלך הייעוץ הראשוני ובכלל?

ראשית – כל רופא כירורג יכול לבצע הליכים קוסמטיים כך שחשוב לבדוק תחילה כי הרופא אצלו אתם חושבים לבצע את ההליך הקוסמטי הוא אכן מומחה רפואי בתחום הרפואה הפלסטית ולא כירורג בעל הכשרה והסמכה כלליים.
שנית – המנתח מחויב לתחקר אתכם על עברכם הרפואי, על רגישויות לתרופות, טיפול תרופתי נוכחי, מחלות כרוניים ואפילו האם עברתם בעבר טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי, כדי לשלול מראש את הסיכונים החריגים והלא סבירים.
שלישית – על המנתח הפוטנציאלי לפרט את מלוא האפשרויות הניתוחיות או הטיפוליות, הסיבוכים והסיכונים בכל שיטה ודרך, גם כאשר הלקוחה הפוטנציאלית מתעניינת רק ביתרונות ומבקשת כבר להתחיל בתהליך.
רביעית – לכל ניתוח וטרם ביצועו על המטופל לאחר שהוא מודע לאפשרויות השונות העומדות בפניו, הסכנות בהליך הרפואי לחתום על טופס ייעודי והסברתי להסכמה לבצע את הניתוח.
חמישית – לכל ניתוח יש פרוטוקול ביצוע אירופאי, אמריקאי ובחלקם גם ישראלי. על המנתח לבצע את הניתוח בהתאם לנוהלי הטיפול המתאימים המצופים ממנו, ולא להשתמש בשיטות כירורגיות בלתי מקובלות או חדשניות, ללא כל ניסיון ורקע קודמים.

חשוב לדעת כי כאשר מדובר בניתוח אלקטיבי (שהוא בחירה חופשית של המטופל/ת) אזי החובות של הרופא המטפל מוגדלות ואין כל דחיפות בביצוע הניתוח כך שעל הרופא המטפל לאפשר למטופל לקבל את מלוא המידע הרלוונטי ולבצע את כל הבדיקות והבחינות כדי שההסכמה לניתוח תהיה הסכמה אמיתית ולא מאולצת, תוך ניצול מצוקות המטופל/ת שכל רצונו/ה היה להיראות יותר טוב.

דילוג לתוכן