רשלנות רפואית של רופא המשפחה

עו״ד בנו גליקמן

רשלנות רפואית של רופא המשפחה

כולנו מכירים את רפואת המשפחה. זה קורה כשאנחנו מרגישים לא טוב, זקוקים לייעוץ, או אמורים לעבור תהליך רפואי מורכב. זה המקום אליו נפנה ראשית, כי שם מכירים אותנו, את הרקע הרפואי שלנו, הכי קרוב שרק אפשר.

ברב המקרים, הרופא או הרופאה שלנו, יקשיבו לנו, יאבחנו את המצב ויחליטו על המשך טיפול תרופתי, הפנייה לבדיקות או לרופא מומחה ואנו נרגיש טוב יותר, נבריא ונחזור לתפקד כרגיל.

מה קורה כאשר אנו פונים לרופא המשפחה ו”משהו” קורה שם… אנחנו לא מקבלים טיפול מתאים? נגרם לנו נזק? הפסדנו זמן יקר כתוצאה מאבחון שגוי?

ויותר מכך – נגרם לנו נזק בלתי הפיך שלא ניתן לתיקון. הרי מדובר בחיים שלנו ושל הקרובים לנו.

רשלנות רפואית עלולה להיות הסיבה לכך, במקרים לא מעטים, שכדאי לכם לדעת עליהם יותר.

מתי ניתן להגדיר רשלנות רפואית של רופא משפחה?

א. כאשר רופא המשפחה לא הפנה את המטופל לבדיקות המתאימות, כתוצאה מכך לא אובחנה המחלה כראוי ובזמן וחלה התדרדרות במצב המטופל לרבות נזקים בלתי הפיכים במצב בריאותו.

ב. כאשר לא חל מעקב כלל או מעקב הולם ומקצועי אחר תוצאות בדיקותיו של המטופל, מה שגרם להרעה במצבו הבריאותי, עקב אי קבלת טיפול מתאים או בזמן.

ג. כאשר רופא המשפחה איננו מעניק חשיבות מספקת ויתירה לתלונות חוזרות ונשנות של המטופל, מה שגורם לגילוי מאוחר של מחלה המצויה בשלבי התפתחות מתקדמים שלא טופלו קודם.

ד. אבחנה שגויה של רופא המשפחה – זו נקודה רגישה כי לרופא מותר לטעות אבל הבחנה שגויה שרופא סביר לא היה מגיע אליה מהווה רשלנות רפואית.

 

חובת הזהירות המושגית והקונקרטית

כאשר מוגשת לבית המשפט תביעה בגין רשלנות רפואית, נבחנת חובת הזהירות המושגית של הרופא כלפי המטופל – מגיש התביעה. חובה זו נבדקת בהתאם למבחן הציפיות. כלומר – בית המשפט בודק האם רופא משפחה סביר, יכול היה לצפות מראש את התרחשות הנזק שארע לחולה.

אמצעי הזהירות בהם היה על הרופא לנקוט נבחנים בהתאם לנסיבות המקרה ויכולותיו הסבירות. בית המשפט לרוב מכריע כי חבות זהירות מושגית קיימת תמיד אבל חובת הזהירות הקונקרטית נבחנת על פי המקרה הספציפי ולא תמיד ימצא הקשר הסיבתי הנדרש להוכחת רשלנות רפואית.

מדוע הגשת תביעה במקרים אלו, הינה מורכבת?

תביעה בגין רשלנות רופא משפחה הינה מורכבת וסבוכה. חשוב לציין כי לשם הגשת תביעת רשלנות רפואית כנגד רופא משפחה, יש להביא תימוכין המאושש את קיום המחדל והרשלנות הרפואית. תימוכין אלו יבואו לידי ביטוי בהגשת חוות דעת רפואיות של מומחים בתחום רפואת המשפחה ובמידת הצורך של מומחים רפואיים נוספים.

יצוין כי בתי המשפט ביקשו לא אחת לאזן במקרים אלה בין האינטרסים השונים של שני הצדדים. מחד, חולה זכאי לקבל מרופא המשפחה טיפול אמין ומקצועי, אשר יתייחס למכלול התסמינים המוצגים על ידו ויתחקה אחר הסיבה לתחושותיו.

מצד שני, הטלת משימות בלתי הגיוניות ואפשריות על רופא המשפחה, עד כדי גיבוש התפיסה כי הינו מומחה בכל תחום שקיים, איננה אפשרית וכדאי שהמטופלים יבינו וידעו זאת.

רוחב היריעה במקרים כאלו – הולך וגדל בעיקר משום שרופאי המשפחה אינם יכולים לאבחן כל סממן או מצוקה המובאת בפניהם. חובת ההוכחה בבית המשפט בגין רשלנות רפואית מחייבת ידע וניסיון, לרבות הכרות מעמיקה עם סעיפי החוק ופרשנויותיו.

מוזמנים לפנות אלינו, כדי להסתייע בידע ובניסיון המקצועי שלנו. אנו מומחים בטיפול בתביעות בגין רשלנות רפואית.

משרדנו עומד לרשותכם,

אנו מתמחים בתביעות רשלנות רפואית, תאונות עבודה, תאונות דרכים ותביעות ביטוח.

טלפון: 03-6135337 פקס: 03-6134158 (מגדלי התאומים 2 ברמת גן – אזור הבורסה).

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו - השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך
דילוג לתוכן