פציעה או חבלה במקום העבודה – מה כדאי לך לדעת

עו״ד בנו גליקמן

תביעת עיזבון לנפגעי עבודה  

מעסיק מחויב לספק סביבת עבודה בטוחה ונאותה לעובדיו, לרבות הקפדה על נקיטת אמצעי בטיחות מתאימים, שימוש באמצעי מיגון וקיום הדרכה בטיחותית שוטפת לשמירה על שלמות גופם ובריאותם של העובדים.

 

פגיעה במקום בעבודה

פציעה או חבלה בעבודה, או כתוצאה ממנה, מוגדרות כתאונת עבודה או מחלת מקצוע.

 

תאונת עבודה – הינה אירוע פתאומי הקורה לעובד, תוך כדי עבודתו, או עקב עבודתו, במהלכו נחבל העובד או נפצע כתוצאה משימוש במכשיר מסוים, עשיית פעולה ספציפית או פגיעה עקב מפגע בטיחותי הקיים במקום.

לדוגמא – שימוש במכשיר חד אשר גרם לחבלה חמורה באצבע, נפילה מסולם בעת העמסת סחורה, החלקה עלמשטח רטוב ועוד.

 

מחלת מקצוע – הינה אירוע הנגרם עקב אופי העבודה, תנאי העבודה או עקב נסיבות אחרות הקשורות לעבודה. (לדוגמא – צפצוף חוזר ונשנה באוזניים עקב עבודה הכרוכה חשיפה ממושכת לגורמי רעש שונים, כאבי גב מתמשכים עקב נשיאת משאות כבדים לאורך זמן ועוד.)

 

פקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ”ח- 1968, מהווה את המקור המשפטי להגשת מרבית תביעות רשלנות המעביד בגין תאונות עבודה הכרוכות בתשלום פיצויים לעובד.

 

סעיף 35 לפקודה מפרט -“עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח-יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח-יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות;

ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה”.

 

מה חשוב לדעת?

 

קיים מגוון רב של פגיעות במקום העבודה, העלולות להיות מוכרות כתאונת עבודה, עליהן נמנים:

 

א. החלקה על חומר רטוב, שמן, משטח לא רציף, מהמורות.

 

ב. נפילה מגובה, מסולם.

 

ג. פגיעה או פציעה מכלי עבודה, חומר, או מכונה.

 

ד. התחשמלות.

 

ה. פציעה או חבלה עקב נפילה לבור, פתח, מקום לא מגודר.

 

ו. פגיעה כתוצאה מנפילת חפץ שנזרק או משקל כבד על עובד.

 

ז. שברים, כוויות, חתכים, קטיעת איברים.

 

ח. פציעה או חבלה עקב מפגע כלשהוא בעבודה.

 

ט. הרמת משא כבד

 

י. פגיעה ממכונה/מכשיר מסוכנים או לא מגודרים לבטח

 

יודגש כי פציעה, פגיעה, מחלה או כל נזק גוף שנגרם במסגרת עבודתו של העובד, אינה מטילה חבות אוטומטית על המעביד ואין מדובר באחריות מוחלטת של המעביד כלפי העובד שלו. כמו בכל תביעת רשלנות, יהיה צורך לבדוק האם המעביד התרשל כלפי העובד והאם הנזק נגרם באשמתו – רק אז יהא העובד זכאי לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו לו.

על מה נסמכת תביעת רשלנות בעבודה?

 

תביעת רשלנות מעביד נסמכת בדרך כלל על אחת משתי עוולות – “הפרת חובה חקוקה” (סעיף 63), “רשלנות” (סעיף 35) או על שתיהן גם יחד.

 

הפרת חובה חקוקה – יש להצביע על החיקוק שהופר, דהיינו פירוט דיני הבטיחות בעבודה על פי חוק שהופרו ומשום כך, התרחשה הפגיעה.

 

במידה ולא נמצא חיקוק בעניין זה, המתייחס לתחום בו ארעה התאונה ניתן לבסס את עילת התביעה על עוולת רשלנות מעביד, המחייבת את העובד להוכיח כי המעביד נהג שלא בהתאם לאדם הסביר שהיה נוהג כך בנסיבות דומות, כן קיימת חבות מעביד.

 

הגשת תביעה בגין פגיעה במקום העבודה הינה מורכבת וכוללת התייחסות לפקודת הבטיחות בעבודה, חוק ארגון הפיקוח על העבודה, חובות המעביד ופרמטרים נוספים הנבחנים בהתאם למקרה הנדון ונסיבותיו. לדוגמא – בדיקה האם העובד שמר על כללי הבטיחות הנדרשים, האם הפגיעה התרחשה במקום העבודה, או בעת יציאה לבצוע עבודה במקום אחר/ספק אחר ועוד.

 

נפגעתם או נפצעתם במהלך עבודתכם?

 

מוזמנים להתייעץ איתנו על מנת לוודא שהנכם פועלים נכון, לרבות איסוף מסמכים וחוות דעת רפואיות לצד בדיקת מכלול הנסיבות שהביאו לפגיעה בבריאותכם. התייעצות בזמן אמת, תסייע לכם להתמודד כראוי עם השלכות הפגיעה ובקבלת הפיצוי המגיע לכם על פי חוק.

 

משרדנו עומד לרשותכם,

 

אנו מתמחים בתביעות רשלנות רפואית, תאונות עבודה, תאונות דרכים, תביעות ביטוח, תביעות אובדן כושר עבודה ומחלות מקצוע.

 

תרצו לחזור למשהו ספציפי בדף?

תוכן עניינים

צרו קשר:

המומחיות שלנו -
השגת הפיצוי המקסימלי בשבילך

שיחה עם נציג

×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן