פגיעות בעיר
תאונות פגיעות בעיר
במאמר זה נספר לכם עצות עשה ואל תעשה במידה ונפגעתם בשטחים ציבוריים ופרטיים. כמובן גם טיפ אחרון חשוב מה כדאי לכם לעשות כדי להקטין ולמנוע כמעט לחלוטין את הסיכון בתביעות אישיות נגדכם.
שרובכם יודעים כי הגופים העירוניים והמועצות השונות וגם בעלי השטחים הפרטיים אחראיים כלפי תושביהם, אורחיהם ומבקריהם במידה ומי מהם נפגע בשטח הפרטי או העירוני ציבורי – לבעל מקרקעין אחריות ישירה ועקיפה למתרחש בשטח שבבעלותו.
תאונות פגיעות בעיר – אסור להסתיר
התאונות המוכרות לכולנו מתרחשות בעיקר במדרכות, שם בגלל בור או הבדלי גבהים בין המרצפות הולכי הרגל נופלים ונפגעים. כמובן שקיים מגוון רחב של תאונות במרחבים הציבוריים אך במאמר זה נדון בנפוצות ביותר, כאשר כללי האצבע אינם משתנים ממש.
בעצם מה עושים כדי להגדיל את הסיכוי לקבל פיצוי כספי בגין נזקיכם – משרדנו דוגל בכמה פעולות מיידיות שהוכיחו את עצמן במהלך ניהול מאות התביעות בתחום זה והראשונה שבהם, עד כמה שהיא יכולה להפתיע חלק מכם, היא להתקשר למוקד העירוני של העיר/המועצה בה נפגעתם ולדווח להם או לאדם הפרטי על המפגע והתאונה ולבקש שיטפלו בליקוי. אל תנסו להסתיר את התאונה שלכם וטענותיכם, אל תנסו להפתיע את האחראיים לנזק שלכם, שקיפות והודעה מיידיות חשובים כמו צילום הזירה ויכולים לפטור הרבה מחלוקות בעתיד.
ההמלצה השניה שלנו היא לצלם את מקום התאונה, לא רק בקירוב אלא גם מרחוק כדי לאפשר, בשלב מאוחר יותר ולפי הצורך, לבית המשפט להתרשם מתווי הדרך וממכלול התמונה.
כאשר אתם מבצעים את הצילום תוודאו כי אתם מתעדים בצילום את מדידת המפגע, גודלו ואת הפרש הגבהים בגינו נפלתם ונפגעתם ותמיד כדאי להגיע כמה שיותר בסמוך לאחר התאונה עם אדם נוסף שיצלם או יצטלם.
עניין נוסף שאין לזלזל בו הוא תיאור האירוע שהתרחש. חשוב לשים לב כי בתלונותיכם בקופת החולים, בבית החולים ובכל מקום בו תתארו את אופן קרות התאונה, אתם מבטאים נאמנה ונכונה את אופן התרחשות התאונה והאיברים בגוף שנפגעו.
חשוב לדעת כי מדובר בתביעות לא פשוטות, בייחוד שבית המשפט העליון קבע לא פעם אחת כי לא כל הבדל גבהים בין מרצפות הרחוב הוא סיבה לחייב את הגוף העירוני/הפרטי בפיצוי, לרוב רק מקרים חריגים יזכו אתכם בפיצוי, אך שימו לב כי שלושת הפעולות הפשוטות שתוארו לעיל, יכולות להגדיל באופן ניכר את סיכוייכם לזכות בתביעתכם ולקבל פיצוי כספי ההולם את נזקיכם.
לעתים יתכן והרשויות הציבוריות יהיו אחראיות עליכם גם אם נפגעתם בשטח שהוא בבעלות פרטית ולא ציבורית. מקרה שכזה יכול לקרות כאשר למשל הלכתם בשביל פרטי המחבר בין שני שטחים ציבוריים והרשות יודעת ומודעת לשביל זה, כך שהיא אחראית לתחזוקתו השוטפת, כי בפועל שביל זה מהווה חלק בלתי נפרד מהשטח הציבורי.
כיצד אתם, כבעלי שטחים פרטיים (מפעלים, קניונים, בתי קרקע, דירות בבית משותף או חצרות הגובלות בשטחים הציבוריים וכו’) יכולים להקטין את סיכוניכם ולא להיות חשופים באופן אישי לתביעות של נפגעים?
המלצתנו, המבוססת על ניסיון של ניהול מאות תביעות הגנה היא לעשות ביטוח צד ג’ המבטח את הנכס שלכם כנגד תביעות של נפגעים בגוף ובנפש וזאת גם אם אין לכם משכנתא על הנכס. פוליסת ביטוח צד ג’ ביחס לנכס גם תוריד דאגה מלבכם במידה ומאן דהוא יפגע בשטח שנמצא בבעלותכם.
צרו קשר עם עורך דין בנו גליקמן לכל שאלה בנוגע לפגיעות ותאונות בעיר